Zagreb: Treći dan trodnevnice u čast sluge Božjega o. fra Ante Antića

Treći dan trodnevnice, 3. ožujka 2015., misno slavlje u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu povodom 50. obljetnice smrti sluge Božjega o. fra Ante Antića predvodio je i propovijedao otac Vinko Mamić, karmelićanin, ravnatelj prve katoličke osnovne škole u Zagrebu. S njime su suslavili otac gvardijan fra Mate Matić, o. vicepostulator fra Josip Šimić, župski vikar, magistar bogoslova i voditelj Frame fra Tino Labrović. Uz ministrante su služila i dvojica karmelićanskih bogoslova, koji potječu s Prvića, odnosno Zatona.


Prevoditelj slavlja o. Vinko Mamić, u propovijedi je istaknuo je da je otac Antić bio mistik, koji je imao posebno iskustvo Boga, a da bi bolje shvatio to iskustvo uz franjevačke učitelje duhovnosti i askeze, proučavao je i druge katoličke učitelje duhovnosti i mistike. Posebno je naglasio svjedočanstvo svojega pokojnog subrata o. Ladislava Markovića, koji je bio Antićev ispovjednik, a koji svjedoči da je o. fra Ante Antić pomnjivo i uporno proučavao duhovne-mističke spise sv. Terezije Avilske, u kojima ona govori o mističnom sjedinjenju s Bogom.

Nakon misnog slavlja slijedila je molitva za proglašenje oca Antića na njegovu grobu. I trećeg dana trodnevnice, hvala Bogu, okupio se veliki broj vjernika.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

Sinj: Proslava Gospe Sinjske

27.7.-19.8.: Hodočašća i devetnica Gospi Sinjskoj

15. kolovoza: Svetkovina

***********

15. kolovoza: Visovac - Proslava Velike Gospe

***********

18. kolovoza: Sinj - Proslava 50. obljetnice mature

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas124
Ovaj mjesecOvaj mjesec44605
UkupnoUkupno6169685

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 129 

Administrator

franodoljanin@gmail.com