Zagreb: Provincijal predvodio prvi dan trodnevnice 'Antićevo 2015.'

U nedjelju, 1. ožujka 2015., u svetištu Majke Božje Lurdske, započela je trodnevna priprava za proslavu 50.-obljetnice smrti sluge Božjega o. fra Ante Antića.


Prvi dan trodnevnice u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu bio je obilježen prijenosom euharistijskog slavlja u 11 sati. Slavlje je prenosila Hrvatska televizija. Samom prijenosu slavlja predstavljeno je svetište, samostan i župa. U tom predstavljanju vidno mjesto dobio je lik sluge Božjega oca fra Ante Antića, kroz razgovor sa gvardijanom fra Matom Matićem, župnikom fra Nikicom Ajdučićem i vicepostulatorom fra Josipom Šimićem. Razgovori su vođeni u kripti Majke Božje Lurdske, u samostanskoj kapeli i u sobi oca fra Ante Antića. U misno slavlju suslavili su gvardijan fra Mate Matić, župnik fra Nikica Ajdučić i župski vikar fra Tino Labrović. Za vrijeme misnog slavlja više puta je prikazan grob Sluge Božjega.

Večernju misu predvodio je mnogopoštovani o. provincijal fra Joško Kodžoman, koji je u svojoj propovijedi naglasio da u mozaiku hrvatske svetosti ima mjesto i sluga Božji o. fra Ante Antić. Sa Provincijalom suslavili su gvardijan fra Mate Matić, vicepostulator fra Josip Šimić i umirovljeni svećenik Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ante Rotim. Na slavlju se okupio veliki broj vjernika.


Nakon Euharistijskog slavlja i molitve na grobu Sluge Božjega uslijedilo je predstavljanje knjige Na svetost pozvane, izabrana pisma redovnicama oca fra Ante Antića. Knjigu je priredila s. Asumpta Strukar, dugogodišnja suradnica u Antićevoj vicepsotulaturi, urednik je fra Josip Šimić, a grafički urednik Marijan Osman. Knjiga je izdala Vicepostulatura Sluge Božjega uz potporu Provincije. Knjigu su  predstavili s. Korona Cigić, priređivačica s. Asumpta Strukar, mnp. o. provincijal fra Joško Kodžoman i vicepostulator o. fra Josip Šimić.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Sinj: Proslava Velike Gospe 2019.

************

Plina Stablina: Proslava Velike Gospe 2019.

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas217
Ovaj mjesecOvaj mjesec50399
UkupnoUkupno7040130

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 58