Bogoslovi u župi Tučepi

Na drugu korizmenu nedjelju, 1. ožujka 2015., bogoslovi su se zajedno sa svojim magistrom fra Anđelkom, odazvali na poziv župnika fra Nediljka Šabića i posjetili župu Tučepi. Svrha ovog posjeta je višestruka. Naime, i na ovaj način bogoslovi mogu upoznati život jedne župne zajednice te rad župnika koji poslužuje određenu župu. Isto tako, svojom prisutnošću bogoslovi svjedoče da mlade i danas privlači primjer života sv. Franje. Tko zna, možda se netko od mladih iz župe Tučepi, potaknut ovim događajem, odluči za redovnički i svećenički poziv, pogotovo jer se nalazimo u godini posvećenog života kada na tu nakanu posebno molimo.


Svetu misu u filijalnoj crkvi sv. Nikole Tavelića s početkom u 10.30 sati predslavio je magistar bogoslova, profesor na KBF-u u Splitu i definitor Provincije fra Anđelko Domazet. U koncelebraciji je bio župnik fra Nediljko Šabić koji je također i definitor naše Provincije. Pjevanje na misi animirali su bogoslovi pod vodstvom fra Stipana Vugdelije.

Fra Anđelko je u propovijedi naglasio da poput Abrahama moramo biti spremni poslušati Božji glas koji nas nekad poziva na putove kojima se nismo nadali. Dobro je u životu imati razne varijante prema kojima mislimo da će biti usmjeren život koji živimo. Međutim, treba biti spreman napustiti i vlastite varijante ako smo svjesni da nas Bog poziva na nešto različito. Da bi to uspjeli, moramo imati povjerenje u Boga i njegovu providnost. Potrebno je do kraja se predati i izručiti Bogu. Nadalje, fra Anđelko je naglasio da pojam žrtve u današnjem društvu i načinu mišljenja često nije ispravno shvaćen. Žrtva se često predstavlja kao nešto loše i nepoželjno. No, žrtva nije nešto loše već veliki izraz ljubavi. Nismo pozvani misliti samo na sebe već se žrtvovati i za druge, odreći se onoga što nam nekada i pravedno pripada kako bi drugima bilo bolje. Ipak, to ne znači dopustiti da te drugi ponižava i gazi tvoje dostojanstvo. Plemenito je i hvale vrijedno žrtvovati se za dobro drugih, ali to ne znači da trebamo biti žrtve drugih.


Pred kraj mise bogoslov fra Josip Šabić predstavio je život bogoslova u Klerikatu u Splitu, a nakon mise bogoslovi su se nakratko susreli s krizmanicima iz župe. Druženje se nastavilo za obiteljskim stolom gdje su svi, ponajviše zahvaljujući župniku, bili dobro raspoloženi. Ovaj posjet župi Tučepi pokazao se plodonosnim, a za to se pobrinuo i Gospodin podarivši nam lijepi sunčani dan te ispunivši radošću srca onih koji ga traže u jednostavnosti.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1948
Ovaj mjesecOvaj mjesec55674
UkupnoUkupno7522507

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 36