Runovići: Mons. Marin Barišić pohodio župu

U ponedjeljak 23. veljače 2015. god. msgr. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski bio je u pastirskom pohodu u župi Gospe od Karmela – Runovići. Došavši u župu popodne iza 16 sati, nadbiskup je u pratnji župnika fra Mladena Prolića i svoga tajnika don Nikole Mikačića pošao u „Dom za starije i nemoćne Sv. Obitelji“ u Runovićima gdje se susreo sa osobljem koje radi u Domu te pohodilo korisnike Doma.

Zatim je otac nadbiskup uz zvonjavu zvona, a u pratnji župnika fra Mladena ušao u župnu crkvu Gospe od Karmela koja je bila ispunjena vjernicima svih uzrasta, od najmlađih do najstarijih. U 18 sati započelo je sveto misno slavlje, a uz oca nadbiskupa u sv. misi suslavili su župnik fra Mladen i tajnik don Nikola. Prije samog početka sv. mise župnik fra Mladen je izrazio dobrodošlicu ocu nadbiskupu i pozdravio ga, a zatim mu je dobrodošlicu u ime župljana izrazila Ines Biočić, a Nikolina Kuštra predala cvijeće, prošlogodišnje krizmanice.

U propovijedi je otac nadbiskup govorio o korizmi kao vremenu koje počinje sa obredom pepeljenja na Srijedu Pepelnicu te ima svoj vrhunac u slavlju Kristova uskrsnuća, kada smo pozvani postiti, moliti i činiti djela ljubavi. Naglasio je kako smo u korizmi pozvani otkriti bogatstvo našeg kršćanskog života koje proizlazi iz našega krštenja. Post i djela ljubavi u korizmi potiču nas da u našim bližnjima prepoznamo našu braću i sestre, one kojima ćemo činiti djela ljubavi.

Preko sv. mise pjevao je Mješoviti župni zbor pod vodstvom voditeljice gđe. Marije (Maje) Biočić. Na kraju sv. mise župnik fra Mladen se zahvalio Gospodinu Bogu za ovaj milosni korizmeni dan, a zatim i ocu nadbiskupu za njegov pohod župi Runovići te njegovu generalnom vikaru, mons. Miroslavu Vidoviću koji je tjedan dana prije, 16. veljače obavio vizitu župnog ureda. Otac nadbiskup je izmolio molitvu za pokojne župljane. Po završetku sv. mise imali su se priliku s ocem nadbiskupom fotografirati ministranti, članovi zbora, članovi „Kulturno-umjetničke udruge Novae“ te pojedini vjernici. Župljanke Matija Jukić i Smilja Vodanović su ocu nadbiskupu zakantale nekoliko stihova iz Gospina plača.

Nakon slavlja svete mise na večeri u župnoj kući s ocem nadbiskupom bili su članovi župnih vijeća, voditeljice Mješovitog župnog zbora i Zbora mladih, predstavnici frame, franjevačkog svjetovnog reda, krizmanika te predstavnici Općine Runovići.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1354
Ovaj mjesecOvaj mjesec61386
UkupnoUkupno7445086

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57