Novaci posjetili župu Promina

Na prvu korizmenu nedjelju novaci su posjetili župu Oklaj na Promini te animirali misno slavlje. U 10 sati započeo je križni put koji su predmolili novaci i meštar novaka fra Jure Šimunović. Misu je predslavio također fra Jure Šimunović i u homiliji istaknuo kako čovjek ima moć mijenjati svijet ali u prvom planu pozvan je mijenjati sebe, a na to nas pozivaju svetopisamska čitanja. To je poziv na obraćenje, poziv da se povratimo sebi, da zavladamo sami sobom te da se oslobodimo mnogih idola današnjeg svijeta. Na kraju homilije uslijedio je poziv na molitvu – intezivniji susret s Bogom, pokoru – oslobađanje od razno raznih ovisnosti, zarobljenosti i na činjenje dobrih dijela - posebno prema najpotrebnijima.


Župnik fra Petar Pletikosa na kraju slavlja izrazio je radost i zahvalio meštru fra Juri i novacima na sudjelovanju u pobožnosti križnog puta i u euharistijskom slavlju.

Nakon mise novaci su svjedočili svoj put do redovničkog zvanja i pozvali sve koji razmišljaju o duhovnom pozivu da se ohrabre te da se odazovu, jer kako kažu novaci: lijepo je biti redovnik. Ovakvi susreti, kojih će biti još, jedna su od aktivnosti novaka rado čine u Godini posvećenog života.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas151
Ovaj mjesecOvaj mjesec36839
UkupnoUkupno6451456

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31 

Administrator

franodoljanin@gmail.com