Offenbach: Predstavljanje kandidata za krizmu

Pred sam ulazak u korizmu, u nedjelju 15. veljače 2015., u Hrvatskoj katoličkoj zajednici u Offenbachu su se župskoj zajednici predstavili pripravnici za krizmu. 85 mladih rekli su pred oltarom, pred župnikom i pred zajednicom da žele i da su spremni preuzeti vjeru svojih otaca i živjeti Kristovo Evanđelje.

Zajedničkom ispovijesti vjere kandidata za krizmu i njihovih roditelja te cijele okupljene zajednice svi su se kao pod prisegom obvezali da će ovoj skupini mladih pomoći da što bolje upoznaju istine svoje katoličke vjere, način njezinih slavlja i kršćanski način života. Već ova euharistija koju su zajedno slavili svi krizmanici koji se pripremanu u tri grupe, iz triju zajednica koje se nedjeljom okupljaju na zajednički kršćanski sastanak (Hainhausen, Sprendlingen, Offenbach), bila je svečanija od ostalih, jer su pjevali sami mladi krizmanici, svirali tamburaši misije i svojim ulogama u euharistiji uljepšali i osvježili misno slavlje, a sve pod dirigentskom palicom pastoralnog suradnika Zvonka Orlovića. Župnik fra Tomislav Dukić u propovijedi je jedan moderni predmet, mobitel, koji nam je trajno u rukama, na stolu, u džepu, u autu, kojega ne ispuštamo iz vida, sučelio s Biblijom koja niti nama kršćanima nikako doći u ruke, na stol, na radno mjesto, u misli, u svakodnevni život i naše potrebe. I u Bibliji u svakom trenutku, na svim stranama svijeta imamo mrežu i mogućnost nazvati i u život pozvati Boga kroz nazivanje i pozivanje slijedećih i drugih brojeva Psalam 23, Iv 16, Ps 25…

Po završetku sv. mise roditelji i njihovi kandidati za krizmu sastali su se zajedno u prostorijama hrvatske zajednice na zajednički agape, gdje se našlo svih vrsta domaćih specijaliteta kao i onih iz profesionalnih kuhinja naših ugostitelja. Nakon okrepe i ovdje su odjeknule tamburice koje su raspjevale i rasplesale naše krizmanike i njihove roditelje. Osjetilo se pravo kršćansko zajedništvo i ljubav prema nadolazećim generacijama kršćana. Njihovim roditeljima odajemo zahvalnost i priznanje za njihov trud, svjedočanstvo vjere, odgoj u ljubavi prema Bogu i svakom čovjeku, bližnjemu. Neka naše kandidate za krizmu ojača, učvrsti u vjeri i crkvenom zajedništvu sila Duha Svetoga koju će primiti na krizmi.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas61
Ovaj mjesecOvaj mjesec72640
UkupnoUkupno7456340

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 77