Sinj: Proslava sv. Apolonije

U nedjelju, 8. veljače 2015., članovi Hrvatske stomatološke komore iz Splitsko-dalmatinske županije i s područja grada Zagreba, u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavili su svoju nebesku zaštitnicu sv. Apoloniju. Ovo je već treći put da se stomatolozi okupljaju u Sinju.

Povod ovom susretu je Veliki jubilej - 300. obljetnica čudesne obrane Sinja pod zagovorom Čudotvorne Gospe Sinjske. Susret je započeo svetom misom koju je predvodio don Ante Mateljan, duhovnik Hrvatskog katoličkog liječničkog društva podružnice Split i dekan KBF-a Sveučilište u Splitu uz koncelebraciju gvardijana i upravitelja Svetišta fra Petra Klapeža, koji je na početku mise svim gostima i štovateljima Gospe Sinjske zaželio dobrodošlicu. Preko mise pjevao je Zbor mladih pod vodstvom fra Jure Župića i s. Jelene Mijić.

Po završetku misnog slavlja dr. Tanja Kodžoman, svim stomatolozima u ime stomatologa iz Cetinskoga kraja, obratila je se riječima zahvale što su i po treći put izabrali Svetište Gospe Sinjske i grad Sinj kao najljepše mjesto proslave sv. Apolonije. Nakon zahvalnih govora uslijedila je dodjela prigodnih darova. U ime Hrvatske stomatološke komore prigodni dar je primio dr. Neven Vidović, predsjednik splitske podružnice HSK-e.

Poslije svete mise stomatolozi su krenuli u razgledavanje Svetišta i samostanskog muzej uz stručno vodstvo fra Mirka Marića. Članovi Hrvatske stomatološke komore predložili su da se i sljedeća proslava sv. Apolonije u 2016. godini ponovno održi u Sinju.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

Split:

18. prosinca: Predstavljanje monografije „Gospodin vam dao mir“

*********

2. - 13. prosinca: Sinj - Karitativna akcija "Daruj Božić"

*********

13./16./20. prosinca: Koncerti pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša

**********

14. - 17. prosinca: Sinj - Duhovna obnova

*********

Trstenik: Mjesečne teme u OFS-u 'Blagovijest' - 2018.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1658
Ovaj mjesecOvaj mjesec41397
UkupnoUkupno5576904

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 88 

Administrator

franodoljanin@gmail.com