Sinj: Proslava sv. Apolonije

U nedjelju, 8. veljače 2015., članovi Hrvatske stomatološke komore iz Splitsko-dalmatinske županije i s područja grada Zagreba, u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavili su svoju nebesku zaštitnicu sv. Apoloniju. Ovo je već treći put da se stomatolozi okupljaju u Sinju.

Povod ovom susretu je Veliki jubilej - 300. obljetnica čudesne obrane Sinja pod zagovorom Čudotvorne Gospe Sinjske. Susret je započeo svetom misom koju je predvodio don Ante Mateljan, duhovnik Hrvatskog katoličkog liječničkog društva podružnice Split i dekan KBF-a Sveučilište u Splitu uz koncelebraciju gvardijana i upravitelja Svetišta fra Petra Klapeža, koji je na početku mise svim gostima i štovateljima Gospe Sinjske zaželio dobrodošlicu. Preko mise pjevao je Zbor mladih pod vodstvom fra Jure Župića i s. Jelene Mijić.

Po završetku misnog slavlja dr. Tanja Kodžoman, svim stomatolozima u ime stomatologa iz Cetinskoga kraja, obratila je se riječima zahvale što su i po treći put izabrali Svetište Gospe Sinjske i grad Sinj kao najljepše mjesto proslave sv. Apolonije. Nakon zahvalnih govora uslijedila je dodjela prigodnih darova. U ime Hrvatske stomatološke komore prigodni dar je primio dr. Neven Vidović, predsjednik splitske podružnice HSK-e.

Poslije svete mise stomatolozi su krenuli u razgledavanje Svetišta i samostanskog muzej uz stručno vodstvo fra Mirka Marića. Članovi Hrvatske stomatološke komore predložili su da se i sljedeća proslava sv. Apolonije u 2016. godini ponovno održi u Sinju.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

16. - 19. ožujka: Proslava sv. Josipa u Imotskom

**********

22. ožujka: Križni put mladih po Splitu

**********

29. ožujka: 29. Biblijska olimpijada "Fra Bernard Dukić"

**********

Šubićevac: Predstavljanje filma Župa sv. Ante Petrićevac

**********

Šubićevac: Korizma 2019.

***********

Šubićevac: 13 utoraka sv. Anti

***********

Muka Gospodina našega Isusa Krista" - 2019.

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas646
Ovaj mjesecOvaj mjesec46905
UkupnoUkupno6663029

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48 

Administrator

franodoljanin@gmail.com