Čvrljevo: Proslava Imena Isusova

U nedjelju, 18. siječnja 2015., u župi Čvrljevo proslavljeno je Ime Isusovo kojem je posvećena i župna crkva. Svečanu sv. misu predslavio je magistar bogoslova u Splitu na Trsteniku, definitor Provincije i profesor na KBF-u fra Anđelko Domazet. U koncelebraciji je bio župnik fra Ante Jurić Talaja. Svetkovina Imena Isusova u Čvrljevu je na prvu nedjelju poslije 14. siječnja, datuma na koji je ova svetkovina padala prije reforme liturgijskog kalendara. Misno slavlje započelo je u 11 sati procesijom oko župne crkve, a pjevanje na misi animirali su bogoslovi pod vodstvom fra Frane Bosnića.


Fra Anđelko je u propovijedi naglasio da je svetkovina Imena Isusova prilika da obnovimo svoju vjernost Kristu. Kao što je sv. Ivan Krstitelj uputio svoje učenike Isusu Kristu tako i program našega života mora biti taj da nastojimo ljude oko sebe uputiti Isusu. Nažalost, često zaboravimo da je upućivanje Isusu na prvome mjestu, a ne kojekakvim ovozemnim vođama, političarima, presdsjednicima jer Isus je rekao da nikoga na zemlji ne nazivamo svojim vođom, jedan je vaš vođa i učitelj – Krist Gospodin. Zato ne smijemo prijanjati uz one vođe koji koriste Isusa i evanđelje za širenje koristoljubivog i podložničkog mentaliteta već prema njima moramo imati jedan kritički odmak. Moj učitelj i moj vođa je Krist Gospodin i nikakve druge ovozemaljske vođe ne mogu se s njim usporediti, oni se uvijek moraju prosuđivati kroz istinskog vođu – Isusa Krista i njegovo evanđelje.

Pred kraj mise bogoslov fra Ivan Đuzel predstavio je život bogoslova u Klerikatu u Splitu i ukratko progovorio o redovničko – svećeničkom pozivu. Potom je župnik fra Ante čestitao je svima okupljenima svetkovinu Imena Isusova i zahvalio propovjedniku fra Anđelku na poticajnim riječima. Pozdravio je i bogoslova fra Filipa Čogelju čiji su korijeni iz Vinova koje spada u ovu župu. Slavlje se potom nastavilo za bratskim stolom u župnoj kući gdje je bogoslove i okolne župnike srdačno primio župnik fra Ante koji ovoj župi vjerno služi već 12 godina. Želimo mu i dalje uspješan rad na ovoj prostranoj, ali nažalost podosta iseljenoj župi. I ove smo se godine uvjerili da župljani župe Čvrljevo imaju veliko srce i da nisu Kristovi samo po imenu već i po životu. Znak je to nade i razlog vjere da će ova lijepa mjesta u kojima je nekoć bujao život, jednog dana opet u punini zaživjeti.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Šibenik / Šubićevac

************Split / Dobri: Gospa od Zdravlja

************


Sjemenište Sinj: Dan otvorenih vrata

************

Dubrava: Gospa od Zdravlja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2289
Ovaj mjesecOvaj mjesec52336
UkupnoUkupno7263269

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 52