Drniš: Adventski koncert „Raduj se, o Betleme“

Dana 21. prosinca 2014., u crkvi Gospe od Ružarija u Drnišu je, pred mnoštvom poklonika lijepe pjesme, održan adventski koncert pod nazivom „Raduj se, o Betleme“. Na posljednju nedjelju adventa, drniškoj publici su se predstavili Mješoviti pjevački zbor Slovenskog kulturnog društva „Triglav“ iz Splita, te domaćini, Gradski pjevački zbor „Neuma“ i Dječji zbor „Grdelini“.


U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Drniš, ususret Božiću krenulo se nastupom gostujućeg zbora „Triglav“ iz Splita, koji je za svoje prvo predstavljanje u Drnišu pripremio raznolik izbor duhovnih skladbi. Uz zborske klasike (I. Zajc: „Ave Maria“ ) i evergreene („Milost“), dirigentica zbora prof. Tatjana Kurajica je na program uvrstila i dvije pjesme na slovenskom jeziku (J. Leskovar: „Oče naš“ i F. Gruber: „Sveta noč“).

Uvijek simpatični Grdelini razgalili su srca svih prisutnih pjevajući svoje prigodne čestitke mamama, tatama i „svima, koliko vas ima“. Pjesmom su dočarali božićnu radost koja kuca na vrata, a skupa sa svojim voditeljicama  Renatom Gaurina i Teom Marin su brojnoj publici zaželjeli i sretnu Novu godinu.

Neuma je završni dio koncerta započela naslovnom pjesmom „Raduj se, o Betleme“, da bi nastavila skladbama suvremenih autora (M. Garau: „O magnum mysterium“, R. Führer: „Cantate Domino“), a na programu se našlo i nekoliko popularnih i tradicionalnih božićnih pjesama. Za sam kraj, voditeljica zbora prof. Jelena Prpa odabrala je tradicionalnu „Good news“, kojom je i Neuma svima prisutnima najavila radosnu vijest.

Kroz cijeli program publiku je vodio Adrijan Vucić, a kako i priliči predbožićnom ugođaju podijeljeni su prigodni pokloni. Ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta gospodin Davor Čupić uručio je prigodni suvenir gostima iz Splita, dok je gradonačelnik gospodin Josip Begonja, Grdelinima, najmlađim sudionicima ovoga slavlja podijelio slatke poklone, djeci cijelog svijeta omiljeni dar. Uz čestitku drniškog župnika fra Petra Klarića završila je i ova večer, put prema Božiću kojeg svi željno iščekujemo.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17. studenoga: Mainz - 21. smotra crkvenih zborova

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2179
Ovaj mjesecOvaj mjesec30001
UkupnoUkupno6375105

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 67 

Administrator

franodoljanin@gmail.com