Knin: Zvonjava sa zvonika nove crkve

Zvuci novih kninskih zvona širili su se Zvonimirovim gradom u srijedu, 17. prosinca 2014. Točno u 16.00 sati skladna zvonjava četiriju zvona sa zvonika crkve ispisala je novu stranicu povijesti kninske župne zajednice, koja broji više od 10 000 vjernika. Ovo je još jedan znakovit događaj prema otvorenju i posveti crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta.


Nova zvona blagoslovio je 29. listopada 2014. fra Marko Duran, gvardijan, župnik i dekan. Nazočila su braća iz samostana i predstavnici Grada Knina. Sva zvona su livena u poznatoj ljevaonici zvona „De Poli“ iz mjesta Vittorio Veneto u blizini Venecije.  Ova ljevaonica djeluje bez prekida od 1453. godine. Sljedećeg dana zvona su podignuta na zvonik te je moglo započeti njihovo postavljanje i elektrifikacija. Montažu crkvenih zvona postavio je „Bunbal“ d.o.o.

Kninjanke i Knjinjani s radošću prate radove na novoj crkvi, u čijoj gradnji sudjeluje sav hrvatski narod. I svećenici i vjerni narod Božji – svjesni napora Provincije Presvetog Otkupitelja i Šibenske biskupije – upravljaju pogled prema Našoj Gospi, čijem zagovoru povjeravaju dovršetak izgradnje crkve.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Bdijenje mladih u Biskupiji

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas533
Ovaj mjesecOvaj mjesec33009
UkupnoUkupno7102550

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 68