Kelkheim: Župno nikolinjsko-božićno slavlje

Hrvatska katolička župa Main-Taunus/Hochtunus organizirala je u subotu, 13. prosinca 2014., nikolinjsko-božićnu proslavu u Gradskoj dvorani u Kelkheimu. U slavlju je sudjelovao i generalni konzul Generalnog konzulata R. Hrvatske iz Frankfurta Josip Špoljarić sa suprugom. Riječi dobrodošlice svima uputio je župnik fra Marinko Vukman istaknuvši pritom važnost međusobnog okupljanja, radosti i slavljenja.

Ovo se slavlje svake godine doživljava na nov, neponovljiv i jedinstven način. Tom slavlju se na poseban način raduju djeca i mladi koji nas svake godine svojim nastupom uspješno iznenađuju pod vodstvom svojih neumornih voditeljica i voditelja naših brojnih skupina, kazao je fra Marinko. Generalni Konzul Špoljarić srdačno je pozdravio okupljene te je svim zaželio puno radosti u slavlju. Ujedno je sve podsjetio na skorašnje izbore za predsjednika/predsjednicu R. Hrvatske, koji će se održati 28. prosinca, a rok za registraciju za izbore je do 17. prosinca. Također je podsjetio kako do 29. prosinca istječe rok za uređenje prebivališta. Svima je zaželio blagoslovljen Božić i Novu godinu.

Uslijedio je bogati program. Predškolke Petra Radoš i Martina Šego izvele su recital «Dječji oglas», u kojem su djeca zamolila sv. Nikolu za puno darova. Potom je zbor djece i mladih otpjevao je dvije pjesme, a kasnije im se pridružio i zbor predškolaca pa su svi zajedno izveli još dvije pjesme. Zborovima je ravnala s. Magdalena Višić, voditeljica zborova. Slijedila je recitacija pod nazivom «Sveti Nikola», koju su izveli prvopričesnici i djeca 4. razreda. Nastupila je i odrasla župna folklorna skupina koja je izvela ples «Lika». Skupinu vode Martina Višić, Marta Drežnjak, Martina Pavlović i Antonija Kreković. Na slavlje je stigla i folklorna skupina Hrvatske katoličke misije Mainz, koja je izvela «Imotsko kolo», pod vodstvom Josipa Žeravice. Nastupio je i župna mala i srednja folklorna skupna koja je izvela «Podravske plesove», a vodi je Klara Banovčić. Izveden je i igrokaz «Nikolin dolazak», koji je uvježbala koordinatorica Hrvatske nastave u Hesseu i Saarlandu Smiljana Veselić-Vučina. Zbor djece i mladih izveo je pjesmu «Nek svima je sretan Božić», a pridružili su im se i okupljeni u dvorani, nakon čega je sv. Nikola podrijelio darove. Kroz program su vodile Antonia Baotić i Kristina Lončar. Priređena je i tombola, a čisti prihod od proslave u iznosu od 7000 eura po peti je put namijenjen školskim sestrama franjevkama Krista splitske Provincije Presvetoga Srca Isusova, koje više od četrdeset godina djeluju u misijama u Kongu u Africi. Članice Frame su predvorju dvorane priredile akciju pečenja palačinki, a novac ostvaren od prodaje bit će upućen udruzi «Anđeli» iz Splita, koja skrbi od djeci s najtežim tjelesnim oštećenjima. Organizirana je i bogata tombola, te mogućnost jela i pića za sve sudionike slavlja.

Valja podsjetiti kako je na drugu adventsku nedjelju, 7. prosinca, župu posjetila teško bolesna djevojčica Nika Rogar iz Zagreba u pratnji roditelja te su se vjernici svesrdno odazvali i prikupili 4000 eura za njezinu operaciju. Vjernici te župe svesrdno pomažu i djelovanje hrvatskog misionara u Kongu u Africi fra Ilije Barišića te su za 2015. godinu obnovili 150 kumstava, a novac uplaćen u tu svrhu ide za školovanje djece u toj afričkoj zemlji.

Na kraju je za sve priređen zabavni program u kojem je nastupio «Slasch-Band» i pjevačica Izabela Martinović.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Bdijenje mladih u Biskupiji

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas358
Ovaj mjesecOvaj mjesec32834
UkupnoUkupno7102375

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 61