Imotski: Duhovna obnova za osmaše

U subotu 13. prosinca u Franjevačkom samostanu sv. Franje u Imotskom održana je adventska duhovna obnova za osmaše Imotske krajine u kojoj je sudjelovalo 75-ero učenika iz Ciste Velike, Imotskog, Krivodola, Prološca, Runovića i Zmijavaca.


Susret je započeo u 15 sati u crkvi sv. Franje euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Rafael Begić, pastoralni pomoćnik u Prološcu. Vjeroučiteljica Anela Kukavica animirala je pjevanje sa skupinom vjeroučenika. Nakon mise fra Rafael je održao duhovni nagovor u kojem je istaknuo važnost vjere u našem životu. Pozvao je učenike da sebi posvijeste kako ih Bog uvijek gleda i potaknuo ih da koriste sposobnosti koje im je Bog dao, osobito najveći dar – Isusa Krista.

Nakon okrjepe u fratarskoj blagovaonici duhovna obnova nastavljena je radionicama na temu „Uz talente otkopane čekamo blage dane“. Voditelji skupina bili su vjeroučitelji Marija Bubalo, Slava Ćelić, Veronika Galić, Anela Kukavica, Josip Lasić, Marija Škeva i s. Filipa Smoljo. Osmaši su u radionicama pokušali prepoznati svoje darove upisujući ih u otisak vlastitog dlana. U Kristovoj prispodobi o talentima razmatrali su o naravi gospodarevih slugu i načinu na koji želi da se koriste njegovi talenti. Zatim su učenici izveli scenske prikaze prispodobe u kojima su pokazali plodove radionica.

Susret je završen u radosnom ozračju blagoslovom sv. Franje koji je na sve prisutne zazvao fra Vinko Gudelj, župnik Prološca.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Šibenik / Šubićevac

************Split / Dobri: Gospa od Zdravlja

************


Sjemenište Sinj: Dan otvorenih vrata

************

Dubrava: Gospa od Zdravlja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1880
Ovaj mjesecOvaj mjesec49062
UkupnoUkupno7259995

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 63