Trogir: Bogoslovi posjetili benediktinski samostan Sv. Nikole

U petak, 5. prosinca 2014. bogoslovi su zajedno sa svojim domagistrima fra Domagojem Volarevićem i fra Ivicom Jurićem posjetili samostan sv. Nikole sestara benediktinki u Trogiru. U sklopu pripreme za proslvu 950. godišnjice osnutka samostana sv. Nikole bogoslovi su u istoimenoj samostanskoj crkvi predmolili Večernju, ministrirali i animirali pjevanje na sv. misi te priredili meditativno – glazbeni program.

Euharistijsko slavlje s početkom u 18 sati predslavio je fra Domagoj Volarević, a u koncelebraciji su bili fra Ivica Jurić i don Dražen Balić, župnik Velog i Malog Drvenika. Đakonirao je fra Kristijan Šilić koji je za đakona zaređen na nedjelju Krista Kralja. Naime, Benediktinski samostan sv. Nikole osnovan je, prema sačuvanoj povelji o njegovu osnutku, davne 1064. godine zalaganjem sv. Ivana Trogirskog. Od osnutka samostana život se u njemu nije nikada ugasio. Danas u njemu žive četiri redovnice.

Fra Domagoj je u propovijedi naglasio da nas obljetnice, poput ove sestara benediktinki, obvezuju da svojim životom zračimo kršćansku nadu, nadu dolaska Gospodnjeg među ljude. Obvezuje nas da se potrudimo susresti s Gospodinom već ovdje na zemlji i da preko njegovih otajstava spremno dočekamo susret s Gospodinom licem u lice.

Nakon mise Bogoslovi su organizirali meditativno – glazbeni program. Četiri adventske pjesme koje su bogoslovi izveli pod ravnanjem fra Frane Bosnića popraćene su prikladnim meditacijama. Zajedništvo se nastavilo za bratskim stolom u samostanu sestara benediktinki. I ovom prigodom sestrama zahvaljujemo na pozivu i srdačnom prijemu te čestitamo 950. obljetnicu osnutka samostana sv. Nikole uz svima nam dragi pozdrav: Mir i dobro.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Šibenik / Šubićevac

************Split / Dobri: Gospa od Zdravlja

************


Sjemenište Sinj: Dan otvorenih vrata

************

Dubrava: Gospa od Zdravlja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2455
Ovaj mjesecOvaj mjesec55312
UkupnoUkupno7266245

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 95