Redovnička himna „Hvala redovnika“

U srijedu, 26. studenog u dvorani 'Vijenac' na zagrebačkom Kaptolu s početkom u 19 sati predstavljen je multimedijalni projekt redovničke himne 'Hvala redovnika' u izvedbi Redovničkog band aida. U programu predstavljanja sudjelovali su predstavnici hrvatskih redovnica i redovnika te glazbenici, pjevači popularne duhovne glazbe Željka Marinović, o. Anto Bobaš i fra Ivan Matić.

U snimanju audio i video zapisa sudjelovali su i bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja: fra Filip Čogelja, fra Ivan Đuzel, fra Jerko Kolovrat (član zbora), fra Dejan Međugorac, fra Martin Romić, fra Josip Šabić i fra Toni Šimunović Erpušina (član zbora).

Stihove za redovničku himnu 'Hvala redovnika' napisao je Tomislav Baran, a glazbu i aranžman Toni Eterović. Pjesmu je otpjevao zbor od 102 redovnice i redovnika, od kojih je bilo 16 solista. Solistima je mentorica bila Željka Marinović, zborom je dirigirao Vinko Karmelić, a glazbeni producent bio je Toni Eterović.

Snimanje himne preraslo je u multimedijalni projekt s CD-om i DVD-om, koji osim pjesme uključuje i video spot autora Matka Petrića, audio i video reportažu o stvaranju himne, foto galerije te notne zapise.

Redovnička himna i video spot snimani su u studiju „Toneter“, zagrebačkim crkvama sv. Vinka Paulskoga i bl. Augustina Kažotića te u više redovničkih zajednica i ustanova u kojima djeluju redovnice i redovnici.

Producent projekta je Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica (HKVRPP), a multimedijalni CD/DVD kao nakladnici objavljuju HKVRPP i Laudato.

Himna je snimljena i Redovnički band aid je osnovan u povodu Godine posvećenoga života koju 30. studenoga 2014., na prvu nedjelju došašća, otvara papa Franjo.

Fotografije

LINK: https://www.youtube.com/watch?v=uCid7QlG7fU


 

Pretraži sadržaj

Najave

Split:

18. prosinca: Predstavljanje monografije „Gospodin vam dao mir“

*********

13./16./20. prosinca: Koncerti pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša

**********

14. - 17. prosinca: Sinj - Duhovna obnova

*********

16. - 23. prosinca: Trstenik - Devetnica Božiću

*********

22. - 26. prosinca: Božić u Čavoglavama

********

Trstenik: Mjesečne teme u OFS-u 'Blagovijest' - 2018.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas458
Ovaj mjesecOvaj mjesec52354
UkupnoUkupno5587861

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 407 

Administrator

franodoljanin@gmail.com