Proslava sv. Kate u Vukšiću

Svečanom euharistijskim slavljem 25. studenog 2014. uz sudjelovanje mnoštvo vjernika iz Vukšića i okolnih župa proslavljen je blagdan sv. Kate, zaštitnice Vukšića.


Euharistijsko slavlje predvodio je fra Ivan Šimunac, župni vikar sv. Ante u Kninu, inače rodom iz Lišana Ostrovičkih. Fra Ivan je u kratkim crtama izrekao životopis sv. Kate te nastavio kako je Isus Krist uporište nade u vremenu u kojem živimo. Isus nam kaže "Ne bojte se ja sam s vama do svršetka svijeta". Sv. Kata je svetica naše nade koja je svojom riječi i djelima duboko našla temelje vjere koje je postavio Isus Krist. Povijest nas uči da je Crkva Božja ujedno i Crkva mučenika. Neka nam sv. Kata bude svijetli primjer vjernosti, ustrajnosti i molitve da budemo bolji ljudi spremni na opraštanje, rekao je na kraju propovijedi fra Ivan Šimunac.

Za vrijeme slavlja mješoviti župni crkveni zbor pod ravnanjem časne sestre Ljiljane Radaš pjevao je liturgijske skladbe na prepoznatljivim starodrevnim pučkim napjevima Vukšića. Na završetku slavlja u crkvi župnik fra Damir Čikara-Ćiro zahvalio je propovjedniku, svećenicima, zboru i voditeljici kao i svim vjernicima koji su sudjelovali u proslavi nebeske zaštitnice Vukšića. Nakon svete mise, prema običaju, vjernici su na groblju molili i zapali svijeće za svoje pokojne. Gosti i uzvanici su zatim otišli na svečani blagdanski ručak kod svojih prijatelja i rodbine.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

Duhovne vježbe - 2017.

*********

11.-20. srpnja: Studenci - Proslava sv. Ilije

*********

17. - 20. srpnja: Metković - Proslava sv. Ilije

*********

17. - 20. srpnja: Brist - Proslava sv. Margarite

*********

24.7. - 2. 8. Imotski - Proslava Gospe od Anđela


*********

29.-30. srpnja: Knin - Festival duhovne glazbe

Aktualno

SINJ - VELIKA GOSPA 2017.

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1902
Ovaj mjesecOvaj mjesec43440
UkupnoUkupno5204624

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 120 

Administrator

franodoljanin@gmail.com