Kelkheim: Predstavljanje romana „Grijesi“

U Hrvatskoj katoličkoj župi Main-Taunus/Hochtaunus u Kelkheimu je u nedjelju, 23. studenoga 2014., nakon svete Mise koju je u Kelkheimu predvodio fra Marinko Vukman, predstavljen novi roman Grijesi, književnice i urednice Fenixa Marijane Dokoza.


O Grijesima je govorio fra Marinko Vukman ističući kako zapravo i nije čudno što fratar govori o romanu ovakvog naslova jer ipak svećenici najviše znaju o grijesima. – Riječ je o istinitoj ispovijesti  žene koja je odrasla u jednom malom dalmatinskom mjestu, suočila se sa nasilnim ocem, majčinom smrću, u ratu je izgubila  ljubav svog života i došla u Njemačku gdje su je i opet sustigli grijesi  prošlosti.  Ovo je priča u kojoj će se mnogi prepoznati jer ovako nešto događa se često  – kazao je fra Marinko.

Roman govori o uništenim životima, borbi, smrti, nikad zaboravljenoj ljubavi, djetetu rođenom u preljubu, probuđenoj savjesti  i naposljetku istini kao jedinom mogućem oružju  protiv mračnih sjena prošlosti. Roman je u Hrvatskoj već postao bestseler, a fra Marinko je istaknuo kako se nada da će to postati i među hrvatskim iseljenicima.

Svetu misu je pjesmom uveličao i mješoviti župski zbor koji broji oko pedesetak članova  pod vodstvom sestre Magdalene Višić i uz orguljsku pratnju Hrvoja  Barnjaka. Zbor je na kraju svete mise izveo dvije pjesme: 'Uzmi kruh' i 'Velik je Gospodin' kojima su nedavno nastupili na Susretu crkvenih zborova u Bruchsalu. Prepuna crkva sv. Dionizija ih je nagradila dugotrajnim pljeskom i  željom da i dalje svojom pjesmom čine ljepšim sveto misno slavlje. 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1846
Ovaj mjesecOvaj mjesec33857
UkupnoUkupno6448474

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 77 

Administrator

franodoljanin@gmail.com