Rim: Tiskane ocjene Vijeća teoloških stručnjaka o sluzi Božjem ocu fra A. Antiću

U Rimu su tiskane ocjene (VOTA) Vijeća teoloških stručnjaka – konzultora i završna relacija Promicatelja vjere Kongregacije za kauze svetih o sluzi Božjem ocu fra A. Antiću.

Vicepostulator fra Josip Šimić bio je krajem listopada i početkom studenoga 2014. u Generalnoj postulaturi u Rimu i tamo se susreo s Generalnim postulatorom Giovanguseppeom Califanom. Ocjena komisije 9 konzultora tiskana je 2014. pod naslovom Causa Zagrebinesis beatificationis et canonisationis servi Dei sacerdotes professi ex Ordine fratrum minorum [1893-1965] - Relatio et Vota, Congresus peculiaris super virtutibus (Zagrebačka kauza za proglašenje blaženim i svetim sluge Božjega Ante Antića svećenika Reda manje braće [1893-1965] - Relacija promicatelja vjere i ocjena posebne sjednice komisije o krepostima). Dokument sadrži ukupno 182. stranice.

komisija od 9 konzultora (teoloških stručnjaka Kongregacije za kauze svetih na svojem zasjedanju 26. studenoga 2013. jednoglasno je prihvatila i potvrdila Poziciju o životu, krepostima i glasu svetosti sluge Božjega oca fra Ante Antića.

Pozicija je službeni dokument Kongregacije za kauze svetih o glasu  svetosti, junačkom stupnju kreposti, i svetoj smrti sluge Božjega oca fra Ante Antića. Vota o krepostima biti će predani kardinalu A. Amatu, prefektu iste kongregacije, koji će potom sazvati kardinalsku komisiju, koja će nakon što prouči Poziciju i Vota proslijediti ih Svetom Ocu, koji onda odobrava proglašenje Dekreta o krepostima i kandidatu dodjeljuje naslov časni sluga Božji.


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1634
Ovaj mjesecOvaj mjesec24777
UkupnoUkupno6439394

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 62 

Administrator

franodoljanin@gmail.com