Zmijavci: Proslava svetkovine Svih svetih

Vjernici župe Zmijavci za proslavu svetkovine Svih svetih, 1. studenoga 2014., pripremali su se trodnevnicom koju su predvodili i propovijedali fra Kristian Stipanović, fra Bruno Pezo i fra Mladen Prolić. Uoči svete mise župnik fra Frano Laco predmolio je krunicu s vjernicima.

Početak proslave Svih svetih, naslovnika župe, započeo je jutarnjom misom u 8.30 sati koju je predslavio župnik fra Frano Laco. Središnje slavlje započelo je procesijom u crkvenom dvorištu u 10.30 sati u kojoj je sudjelovalo veliki broj vjernika. Litanije Svih svetih pjevao je fra Marko Babić, duhovnik franjevačkih bogoslova u Splitu. Slavlje je predvodio je fra Frano Doljanin, a u koncelebraciji su bili fra Marko Babić, fra Mladen Prolić, don Ante Karoglan i župnik fra Frano Laco. Na početku propovijedi fra Frano je istakao kako je Isus učinio mnoga dobra djela kako bi ljudi povjerovali u njegovu spasonosnu poruku jer čovjek kasno povjeruje u ono što ne vidi ili ne poznaje. Da bi Isus ozdravio i duše, poučio ih o blaženstvima koja su najveće čudo Evanđelja jer mogu pretvoriti čovjeka i njegovu grešnu narav u sveta čovjeka, dijete Božje. Na završetku propovijedi fra Frano je naglasio kako su mnogi sveci u blaženstvima prepoznali dragocjeni biser. Sveci nisu samo 'lijekovi' u ljudskim potrebama kao što su zdravlje, posao, izgubljene stvari nego su prije svega putokaz i primjer da je moguće ostvariti blaženstva u ljudskom životu.

Za vrijeme svete mise pjevao je Mješoviti zbor iz župe Zmijavci pod ravnanjem s. Jasne Kasalo, dugogodišnje voditeljice i vjeroučiteljice u zmijavačkoj školi.

Nakon misnog slavlja, župnik fra Frano Laco je na groblju izmolio molitvu odrješenja za sve pokojne. U 15.00 sati slavljena je sveta misa u crkvi Sv. Josipa na groblju koju je predvodio fra Frano Doljanin. Nakon svete mise fra Frano Laco na groblju je molio molitvu odrješenja za sve pokojne.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Šibenik / Meterize: Priče iz Vukovara

************Split / Dobri: Gospa od Zdravlja

************


Dani sv. Elizabete

************

Šibenik / Šubićevac

************

Šibenik / Šubićevac: Prikazivanje filma i humanitarna akcija

************


Sjemenište Sinj: Dan otvorenih vrata

************

Dubrava: Gospa od Zdravlja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1091
Ovaj mjesecOvaj mjesec33815
UkupnoUkupno7244748

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 363