Offenbach: Predstavljena knjiga prof. J. Jurčevića

Teška je društveno-politička stvarnost u hrvatskoj državi, za koju nisu odgovorni samo današnji građani Republike Hrvatske, nego i prošla pokoljenja i sve što nam je namrla teška prošlost. Svaka teškoća zahtjeva prave "bojovnike", kao što reče papa Franjo da "Bog najteže bitke povjerava najboljima generalima". Zato su u Hrvatskoj katoličkoj zajednici u Offenbachu 17. listopada 2014. gostovali svjedoci i poznavatelji najtežih vremena hrvatske prošlosti da bi nam progovorili o najboljim "bojovnicima" za katoličku vjeru i stvaranje hrvatske države.

Umirovljeni pukovnik HV-a Branko Lubina govorio je kao svjedok i izravni sudionik Domovinskog rata o Hrvatskoj vojsci i dr. Franji Tuđmanu, kao svjetlu koje nas je izvelo iz tunela smrti i uvelo u nove perspektive za život dostojan čovjeka i jednog naroda koji želi biti slobodan, prosperitetan i sretan.

Profesor Dragutin Koštro govorio je o bl. Alojziju Stepincu kao svjetlu koje je Bog po njemu zapalio u noći hrvatskoga naroda u vrijeme fašizma, nacizma, komunizma i tzv. antifašizma. I drugi koji su htjeli hoditi po svjetlu po Stepincu su mogli vidjeti Put u mračnim godinama 20. stoljeća. Stepinčevim svjetlom moglo se vidjeti ono što neki u hrvatskoj društveno-političkoj zbilji ni danas ne vide. Ostatci ideologija koje su divljale u vrijeme drugog svjetskog rata i poslije njega mogu se nadići i u naše doba po Stepinčevu svjetlu. Bog nam ga je dao kao dar prije sto godina, a ostavio nam ga je kao svjetionik za svu vječnost. Tko hoće progledati, neka upali Stepinčevo svjetlo. Hrvatski narod ako hoće postati sretan, živjeti u miru s ljudima i s Bogom neka upali Stepinčevo svjetlo.

Olujni vjetar komunizma trudio se i trudi se već sedamdeset godina ugasiti to svjetlo izvrćući njegove riječi, lažući o njegovoj osobi i njegovu djelovanju, progoneći njegove prijatelje i trujući njega samoga. Dijete (hrvatska država) koje se pokušavalo nekoliko puta u 20. stoljeću roditi, nije moglo zbog Zmaja koji je vrebao da ga čim se rodi proždre. "Majke", koje su ga htjele roditi, bježale su u pusti svijet da ga u miru rode i sutra vrate tamo gdje će u prirodnom ambijentu najbolje rasti. Ali i tamo su došle produžene šape Zmaja da i pomisao o rođenju  "djeteta" ubiju. Zato je ubijen Đureković u Münchenu i stotina drugih u Domovini i inozemstvu, naglasio je prof. dr. Josip Jurčević u svom predstavljanju knjige pod naslovom Slučaj Perković, spašavanje zločinačke budućnosti. Kao svjedok Haaškog suda prof. Jurčević je dobio priliku ući u dokumente tvornice mraka i smrti, jugoslavenske UDBE, da bi zlo izvukao na svjetlo, jer ga jedino svjetlo može raspršiti i preobraziti. U spomenutoj knjizi prof. Jurčević pomaže hrvatskoj društveno-političkoj sceni da pronađe put iz današnjeg mraka i ohrabruje Hrvate na konkretne korake kao što su osobne i zajedničke odluke na izborima o budućnosti koja će biti djelo naših odluka.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas78
Ovaj mjesecOvaj mjesec65286
UkupnoUkupno7607787

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 22