Otok: Proslavljen blagdan sv. Luke

U župi Otok u subotu, 18. listopada 2014. procesiju i euharistijsko slavlje na blagdan sv. Luke, zaštitnika župe, predslavio je mons. Slobodan Štambuk, biskup hvarsko-bračko-viški. Slavlje je započelo procesijom u 10.30 sati. Za vrijeme procesije litanije je pjevao fra Neven Pavlinušić.

U procesiji s kipom svetoga Luke sudjelovalo je mnoštvo vjernika iz Otoka i okolnih župa, među kojima su bile časne sestre i brojni uglednici iz političkog života. Mons. Slobodan Štambuk na početku propovijedi pozdravio je vjernike i okupljene svećenike, a zatim je, utemeljno na svetopisamskim riječima, ohrabrio vjernike da žive svoju vjeru po primjeru sv. Luke. U tom načinu životu trebaju ga nasljedovati i oni koji su na rukovodećim mjestima. Usporedio je žrtvu Otočana iz 1715. godine s Vukovarom. I Otok i Vukovar su svojim otporom neprijatelju dali dovoljno vremena Sinju, odnosno Hrvatskoj, da se pripreme na obranu. Pozvao je također mlade da se aktivno uključe u život Crkvi. U koncelebraciji su bili don Stipe Ljubas, dekan cetinskog dekanata i fra Petar Klapež, sinjski gvardijan te još 14 svećenika.

Sa svojim narodnim i prigodnim nošnjama sudjelovali su također i članovi KUD-a “Kamešnica”, Udruge za očuvanje baštine Cetinskog kraja, klapa Sv. Luka, župni zbor, djeca dječjeg vrtića Žabica, učenici OŠ Kamešnica, te NK OSK.

Nakon svete mise bio je blagoslov auta. Prigodnim nastupom slavlje su uveličali KUD iz Dubrovnika i gangašice iz Otoku.

Trodnevnicu prije samog blagdana vodio je fra Mario Jurišić.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

23. - 25. siječnja: Zagreb - 58. Teološko-pastoralni tjedan

********

11. veljače: 70. obljetnica HKŽ München

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2194
Ovaj mjesecOvaj mjesec59763
UkupnoUkupno5685391

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 217 

Administrator

franodoljanin@gmail.com