Proslava sv. Franje u župi sv. Ilije Metković

Vjernici župe sv. Ilije u Metkoviću trodnevnicom su se pripremali za svetkovinu svetog Franje Asiškog. Svaku večer u 18.00 sati u crkvi Sv. Franje na Kladi molili smo krunicu te molitve na čast sv. Franje, a poslije je slavljena sv. misa koju su predslovili fra Kristijan, fra Lukica i fra Petar. Trodnevnici svetom Franje nazočili su brojni župljani i njihovi gosti.


Drugog dana Trodnevnice, poslije sv. mise, koncert duhovnih šansona održao je na udivljenje svih nazočnih vjernika poznati kantautor iz Varaždina Antonio Tkalec.

Bdijenje uoči svetkovine sv. Franje slavilo se klanjanjem  Gospodinu nama prisutnom u euharistijskoj prilici kruha i kao liturgijsko bdijenje, odnosno liturgijsko slavlje Službe čitanja s pjesmama, psalmima, šutnjom, slušanjem i razmatranjem Božje riječi te slušanjem odlomaka spisa sv. Franje koje su predvodili naši Framaši uz pratnju VIS-a sv. Ilija.

Svečanu  svetu misu kojoj je predhodila procesija koju je  predvodio naš župnik na blagdan sveca kome je posvećena crkva na Kladi predvodio je don Damir Bistrić župnik Vidonja u koncelebraciji sa župnikom fra Petrom Gulićem.

Propovijedajući na svetoj misi u subotu, na blagdan sveca zaštitnika Franjevačkog reda don Damir Bistrić je naglasio  kako se govor o bratstvu ne tiče  samo redovnika nego i sviju nas, jer mi smo Živa Crkva. Naime, živjeti kao brat, odnosno biti brat ili sestra zadatak je svakog kršćanina jer je Gospodin Isus objavio da je Bog Otac svih ljudi, a da su ljudi, sukladno tome, braća i sestre. Franjin oblik života ustvari nije ništa drugo doli dosljedno, radikalno življenje krsnih obećanja, življenje vjere u Boga koji je Otac i koji nas po krštenju, snagom Duha Svetoga, u svome Sinu Isusu Kristu, iz vode rađa za svoje sinove i kćeri. Kršteni smo u Gospodina Isusa i naš se život nakon krštenja odvija u njemu i po njemu, kao život djece Oca nebeskoga.

Mješoviti župni zbor  sv.Ilije uveličao je završnu misnu svečanost na blagdan serafa ljubavi, trubadura Radosne Vijesti i našega velikoga zagovornika  kod Boga sv. Franje. Na kraju proslave župnik fra Petar Gulić zahvalio je svima, koji su na bilo koji način doprinijeli ovim danima duhovnog osvježenja za našu župu. Na poseban način zahvalio je našem župljaninu fra Josipu Repeši voditelju HKM Wuppertal, koji je za ovu prigodu darovao crkvi sv. Franje na Kladi četiri misnice.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1973
Ovaj mjesecOvaj mjesec4318
UkupnoUkupno7619196

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 120