Split – Trstenik: Proslava sv. Franje Asiškoga

Na svetkovinu serafskog oca sv. Franje, 4. listopada 2014., profesor na KBF-u u Splitu i vikar samostana o. fra Ante Antića fra Marijan Vugdelija, predslavio je svečanim misnim slavljem u samostanskoj crkvi Presvetog Otkupitelja u Splitu s početkom u 10.30 sati. U koncelebraciji su bili gvardijan fra Petar Milanović Trapo, definitor i magistar bogoslova fra Anđelko Domazet, rektor centralnog bogoslovnog sjemeništa don Boris Vidović, dekan KBF-a u Splitu don Ante Mateljan, te još šestorica svećenika. Za vrijeme euharistijskog slavlja pjevali su bogoslovi pod ravnanjem fra Frane Bosnića.


Ujedinjenjem Teologije u Splitu i Franjevačke visoke teološke škole iz Makarske u jedinstveni Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu, bogoslovi i odgojitelji Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja jedanaestu godinu zaredom slave blagdan sv. Franje zajedno s bogoslovima i odgojiteljima splitskoga Centralnog bogoslovnog sjemeništa.

Fra Marijan je u propovijedi naglasio da se veličina sv. Franje ne nalazi se u njegovoj učenosti. Naime, ne osporavajući vrijednost Franjevačkih spisa, Franjo iza sebe nije ostavio napisana neka učena, velika djela. Važnost i vrijednost sv. Franje nalazi se u tome što je on u datom trenutku svoga života, na poticaj Duha Svetoga, potpuno se otvorio evanđelju, usvojio evanđeoske vrjednote i dopustio da oblikuju njegov život. Time je pokazao da prihvaćanje evanđelja čovjeka ne osiromašuje već ga čini autentičnim čovjekom ispunjenim mirom, srećom i zadovoljstvom i vodi ga ka konačnom cilju, a to je vječno zajedništvo s Bogom. Nakon misnoga slavlja bogoslovi i odgojitelji nastavili su druženje za bratskim stolom.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas55
Ovaj mjesecOvaj mjesec25416
UkupnoUkupno6440033

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54 

Administrator

franodoljanin@gmail.com