Imotski: Dan mučenika Provincije

Na kapitulu imotskoga samostanskog okružja održanom 10. rujna određeno je da se u imotskom okružju Dan mučenika Provincije obilježi u nedjelju 21. rujna.

Sveta misa za ubijene fratre slavljena je u crkvi sv. Franje u Imotskom u 19 sati, a predvodio ju je imotski gvardijan fra Kristian Stipanović, uz koncelebraciju 11 svećenika, među kojima su bili novi član imotskoga samostana fra Bruno Pezo i umirovljeni svećenik đakovačke nadbiskupije rodom iz Slivna don Vlade Mikrut. Na početku slavlja fra Bruno je pročitao imena naših fratara ubijenih od 1942. do 1948.


Prigodnu je propovijed održao fra Rafael Begić, pastoralni pomoćnik u Prološcu. Na početku je spomenuo prvu hrvatsku operu „Ljubav i zloba“ te rekao kako je hrvatski narod tijekom svoje povijesti doživio mnogo zlobe od drugih naroda i ideoloških sustava, na poseban način od komunizma. Istaknuo je kako su fratri kojih se spominjemo istinski mučenici jer su ubijeni  zbog svoje vjere i rodoljublja. Naveo je riječi sv. Pavla iz Poslanice Filipljanima: „Krist će se proslaviti u mome tijelu, bilo životom, bilo smrću“ (Fil 1,20). Krist se uistinu proslavio u životu naših fratara mučenika pa neka se tako proslavi i u nama po našoj ljubavi prema Bogu, Domovini i bližnjima.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1020
Ovaj mjesecOvaj mjesec26381
UkupnoUkupno6440998

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 86 

Administrator

franodoljanin@gmail.com