Molitveni dan za III. Izvanrednu opću Biskupsku sinodu

Nedjelja, 28. rujna 2014., bit će posvećena molitvi za III. Izvanrednu opću Biskupsku sinodu koja će se održavati od 5. do 19. listopada i ima za temu »Pastoralni izazovi koji se tiču obitelji u kontekstu evangelizacije«.

Pozivaju se krajevne Crkve, župne zajednice, ustanove posvećenog života, društva i udruge da, u danima prije Sinode i tijekom održavanja sinodskih radova, mole na euharistijskim slavljima i drugim slavljima. U Rimu će se svaki dan moliti u kapeli Salus Populi Romani Bazilike Svete Marije Velike (Santa Maria Maggiore). Vjernici se toj nakani mogu pridružiti svojom osobnom molitvom, napose molitvom u obitelji.

Preporučuje se Molitva Svetoj Obitelji za Sinodu, koju je sastavio papa Franjo, te neke indikativne prošnje za sveopću molitvu koje se mogu uvrstiti u nedjeljnu misu 28. rujna, te moliti tijekom održavanja Sinode. Jednu se nakanu može dodati molbenici na Jutarnjoj molitvi časoslova i prošnjama Večernje. Preporučuje se, nadalje, također molitva krunice za sinodske radove.

 

 

I. MOLITVA SVETOJ OBITELJI ZA SINODU

Isuse, Marijo i Josipe

u vama promatramo

sjaj istinske ljubavi,

vama se s pouzdanjem obraćamo.


Sveta Nazaretska obitelji,

učini i naše obitelji

mjestima zajedništva i prostorom molitve,

istinskim školama evanđelja

i malim domaćim Crkvama.

Sveta Nazaretska Obitelji,

neka u obiteljima nikada više ne bude

nasilja, zatvorenosti i podjele:

neka svatko tko je povrijeđen ili sablažnjen

brzo osjeti utjehu i doživi ozdravljenje.


Sveta Nazaretska Obitelji,

neka predstojeća Biskupska sinoda

ponovno probudi u svima svijest

o svetom i nepovredivom značaju obitelji

i njezinoj ljepoti u Božjoj promisli.


Isuse, Marijo i Josipe,

čujte našu poniznu molitvu i uslišite nas.

 

 

II. SVEOPĆA MOLITVA

Braćo i sestre, kao obitelj djece Božje i oživljeni vjerom uzdignimo svoje prošnje Ocu, da naše obitelji, uz pomoć Kristove milosti, postanu istinske domaće Crkve gdje se živi i svjedoči Božja ljubav.

Molimo zajedno i recimo:Gospodine, blagoslovi i posveti naše obitelji

  • Za papu Franju: da mu Gospodin, koji ga je pozvao predsjedati Crkvi u ljubavi, pomaže u njegovu služenju u službi jedinstva biskupskog zbora i čitavog Božjeg naroda, molimo te:
  • Za sinodske oce i ostale sudionike Treće izvanredne opće Biskupske sinode: da im Duh Sveti prosvijetli srca kako bi Crkva, u vjernosti Božjem naumu, mogla odgovoriti na izazove koji se postavljaju pred obitelj, molimo te:
  • Za one na kojima leži odgovornost u vladanju narodima: da Duh Sveti nadahne projekte u kojima se prepoznaje vrijednost obitelji kao temeljne stanice društva prema Božjem naumu i podupire obitelji koje su u teškim prilikama, molimo te:
  • Za kršćanske obitelji: da Gospodin koji je utisnuo u bračno zajedništvo pečat svoje prisutnosti, učini naše obitelji mjestima molitve, intimnim zajednicama života i ljubavi na sliku Svete Nazaretske Obitelji, molimo te:
  • Za bračne drugove u teškoćama: da ih Gospodin bogat milosrđem, po majčinskom djelovanju Crkve prati s razumijevanjem i strpljivošću na njihovu putu praštanja i pomirenja, molimo te:
  • Za obitelji koje su zbog evanđelja prisiljene napustiti svoje zemlje: da ih Gospodin koji je iskusio s Marijom i Josipom izgon u Egipat, utješi svojom milošću i otvori za njih putove bratske ljubavi i ljudske solidarnosti, molimo te:
  • Za djedove i bake: da ih Gospodin kojeg su u hramu dočekali sveti starci Šimun i Ana, učini mudrim suradnicima roditeljâ u prenošenju vjere i odgoju djece, molimo te:
  • Za djecu: da Gospodin života, koji ih je u svojoj službi zvao sebi i postavio kao uzor za ulazak u Kraljevstvo nebesko, u svima pobudi poštivanje prema novorođenom životu i nadahne odgojne planove koji su u skladu s kršćanskim pogledom na život, molimo te:
  • Za mlade: da im Gospodin, koji je posvetio svadbu u Kani, pomogne ponovno otkriti ljepotu svetog i nepovredivog značaja obitelji u Božjem naumu i da pomaže zaručnike koji se pripremaju za ženidbu na njihovu putu, molimo te:

Bože, koji nikada ne napuštaš djelo svojih ruku, čuj naše prošnje: pošalji Duha svoga Sina da prosvijetli Crkvu na početku Sinode, da se, promatrajući sjaj prave ljubavi koja blista u Svetoj Nazaretskoj Obitelji, nauči od nje slobodi i poslušnosti kako bi odvažno i milosrdno odgovorila na izazove današnjega svijeta. Po Kristu Gospodinu našemu.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2366
Ovaj mjesecOvaj mjesec67574
UkupnoUkupno7610075

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46