Drniš: Primanja i obećanja prigodom 10. obljetnice Frame

U nedjelju, 7. rujna 2014. članovi Frame Drniš na večernjoj misi imali su obred primanja i obećanja, koje je ujedno proslavila obljetnicom svog desetogodišnjeg postojanja, pod geslom „Vi ste sol zemlje. Vi ste svjetlo svijeta.“ Prije početka misnog slavlja, framaši su u procesiji sa svijećom i solju u rukama krenuli prema oltaru, položivši isto pred Gospodina kao njihov dar i znak spremnosti prihvatiti Njegovu riječ.


Uz sadašnje kandidate Frame, misu su svojim  pjevanjem uzveličali i stariji kandidati, oni koji su bili članovi prvog bratstva, ali i oni koji su tek nedavno napustili Framu radi obaveza u daljnjem školovanju.

Misno slavlje predvodio je duhovni asistent područnog bratstva fra Ivan Lukač, koji je u svojoj propovijedi mladima ukazao važnost ljubavi, po uzoru na Isusa Krista i snage u življenju onoga što će i obećati. Uz fra Ivana, u koncelebraciji misnog slavlja bili su: župnik, fra Petar Klarić, visovački gvardijan fra Mate Gverić, fra Mario Radman, župni vikar i duhovni asistent Frame, fra Milan Ujević, fra Frane Samodol, svećenici u miru, fra Josip Grgić, župnik Kadine Glavice-Parčić, fra Stjepan Matić, župnik Siverića i župni vikar Gospe van Grada Šibenik, fra Perica Maslać, uz prepunu crkvu vjernika.

Prethodnica ovoj svečanosti bila je i trodnevna duhovna obnova u kojoj su framaši čistili svoja srca sakramentom sv. Ispovijedi, prolazili kroz brojne radionice, sve kako bi učvrstili svoju vjeru i nakanu življenja Evanđelja po primjeru serafskog oca, sv. Franje.

U ovoj svečanosti, 9 framaša primljeno je u bratstvo, dok je njih 20 dalo obećanja življenja vjere u zajednici Frame po uzoru na sv. Franju, koji Kraljevstvo Božje najpotpunije prevodi u ljudsku egzistenciju i poziva živjeti Evanđelje Gospodina našega Isusa Krista.

Framu Drniš 2004. godine osnovao je fra Josip Repeša, sa željom da približi i upozna mlade još više s Majkom Crkvom, i ovom prigodom je Frami i duhovnom asistentu poklonio franjevačku misnicu.

Godine su prolazile, a važno je spomenuti se svih duhovnih asistenata: Fra Edvard Sokol, fra Damir Čikara, i danas, fra Mario Radman. Sve više i više mladih pristupalo je Frami kako bi upoznali svijet franjevaštva i bili dio zajednice koja je na dobrobit ove naše kršćanske, kako bi svjedočila Evanđelje Gospodina našega Isusa Krista.

Nakon duhovne, vjernici i mladi pošli su i na tjelesnu okrepu u župnu kuću, zajednički domjenak kojeg je obilježila bogata trpeza, zahvaljujući našim sestrama iz OFS-a koje su pomogle da se framaši i u ovom dijelu ugodno osjećaju.

Svoju zahvalu upućujemo dragom Bogu i molimo da nam prosvijetli pamet, učvrsti vjeru i da snagu i želju da s radošću nastavimo činiti dobra djela i da se uvijek zauzimamo za dobro, na hvalu Isusa Krista i Majke Njegove.

Sve vas molimo, našu mladenačku slabost podržite u svojim molitvama kako bi očvrsnule naše duhovne kosti i bile spremne za put, a on je najčešće put za Križem!

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1460
Ovaj mjesecOvaj mjesec3805
UkupnoUkupno7618683

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57