Split: Održan sastanak Provincijskog definitorija

U samostanu Gospe od Zdravlja održan je sastanak Provincijskog definitorija u utorak, 9. rujna 2014. godine. Na sastanku su sudjelovali o. Provincijal, vikar Provincije i definitori. Sastanak je započeo molitvom Srednjeg časa i pozdravom o. Provincijala, a zatim je pročitan zapisnik s prošlog sastanka Provincijskog definitorija koji je održan u srpnju.

O. Provincijal je izvijestio članove definitorija o događanjima u Provinciji od zadnjeg sastanka. U izviješću je, među ostalim, naveo liturgijska slavlja kroz proteklo razdoblje, održavanje duhovnih vježbi u Provinciji i održavanje stručnog skupa za mlade svećenike te najavio svečano zavjetovanje dvojice braće 3. listopada 2014. koje će biti u Splitu na Trsteniku. Zatim se pristupilo rješavanju prispjelih dopisa. Provincijski definitorij, razmotrivši prispjele dopise i potrebe Provincije, zaključio je, između ostalog, slijedeće: fra Bruno Pezo – rezidencija u samostanu u Imotskom, a fra Ivan Jukić vršit će službu ispovjednika u samostanu u Makarskoj.

Provincijski definitorij najavljuje proslavu 50. obljetnice smrti sluge Božjega o. fra Ante Antića koja će se obilježiti u liturgijskom, duhovnom i kulturnom smislu u Zagrebu posebno od 1. do 4. ožujka 2015.

Provincijski definitorij završio je molitvom, a slijedeći će se sastanak održati 11. i 12. studenog 2014. godine.


 

Pretraži sadržaj

Najave

23. - 25. siječnja: Zagreb - 58. Teološko-pastoralni tjedan

********

11. veljače: 70. obljetnica HKŽ München

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2478
Ovaj mjesecOvaj mjesec48990
UkupnoUkupno5674618

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 181 

Administrator

franodoljanin@gmail.com