Permanentno obrazovanje mlađih svećenika

Ovogodišnje permanentno obrazovanje mlađih svećenika Splitske metropolije održano je u kući susreta „Emaus“, u Potocima kod Mostara (BiH). Susret se odvijao od 25. do 28. kolovoza 2014. godine, a bilo je nazočno više od 30 svećenika Splitske metropolije i Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Cijelom susretu su prisustvovali, te i aktivno sudjelovali, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, dubrovački biskup Mate Uzinić te provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman, a sve je organizirao i vodio pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije dr. don Nediljko Ante Ančić.


Permanentno obrazovanje se odvijalo pod temom “Obiteljski pastoral u novoj fazi evangelizacije”, te je svaki dan bilo po jedno, odnosno dva predavanja u okviru tematike obiteljskog pastorala. Predavači su bili: prof. dr. Zlatko Miliša, profesor na Filozofskom fakultetu u Osijeku, prof. dr. don Alojzije Čondić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, mr. Zrinka Gregov, profesorica na veleučilištu VERN i mr. fra Petar Klapež, gvardijan Franjevačkog samostana u Sinju. Nakon pojedinog predavanja bio je rad u skupinama, gdje su sudionici mogli detaljnije raspravljati o zadanoj temi, a vrhunac je bio zajednički plenum, gdje bi se pročitao izvještaj rada pojedine skupine i zaključci do kojih je skupina došla, uz mogućnost daljnje rasprave.

Susret je posjetio i mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić koji je izrazio svoju potporu i riječ ohrabrenja mladim svećenicima. Ovo permanentno obrazovanje obilježio je i izlet u Franjevački samostan u Širokom Brijegu, gdje su se mladi svećenici upoznali s vjerničkom poviješću toga kraja, te imali priliku posjetiti bogatu galeriju i riznicu Samostana. Budući da se izlet poklopio s proslavom dvadesete obljetnice osnutka mjesnoga ogranka Franjevačke mladeži, središte izleta bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio mons. Marin Barišić, zajedno sa svećenicima i nekoliko stotina mladih framaša. (Tekst i fotografije: www.nadbiskupija-split.com)


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

13. - 16. srpnja: Proslava Gospe Karmelske u Runovićima

***********

17. - 20. srpnja: Proslava sv. Ilije u župi Studenci

***********

17. - 20. srpnja: Proslava sv. Ilije u Metkoviću

***********

17. - 20. srpnja: Brist - Proslava sv. Margarite

***********

21. srpnja: Molitvena hodnja „Koracima nade u istinu“ – Bulić-Vukšić-Lišane

***********

30.7.-2.8.: Proslava Gospe od Anđela na Visovcu

***********

27.7.-19.8.: Hodočašća i devetnica Gospi Sinjskoj

***********

1. kolovoza: Hodočašće duhovnih zvanja Gospi Sinjskoj

************

15. kolovoza: Slavlje Velike Gospe u Sinju

*************

18. kolovoza: Sinj - Proslava 50. obljetnice mature

**********

7. studenoga: Povijesno otkrivanje reljefa Gospe Sinjske u Nazaretu

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1765
Ovaj mjesecOvaj mjesec41242
UkupnoUkupno6102129

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 69 

Administrator

franodoljanin@gmail.com