Podbablje: Proslavljena Kraljica Hrvata

U petak, 22. kolovoza 2014., svečano je proslavljen blagdan Marije Kraljice Hrvata, suzaštitnice župe Podbablje i naslovne crkve u najmnogoljudnijem podbapskom mjestu u Grubinama.


Ovogodišnje euharistijsko slavlje predvodio je fra Zoran Jonjić, župnik u Slivnu, uz koncelebraciju podbapskog župnika fra Nedjeljka Čarapića te još nekoliko svećenika. Propovjednik je u homiliji vjernicima istaknuo primjer Marije Kraljice Hrvata. Naglasio je duboku povezanost hrvatskog naroda sa Gospom koja se očitovala nebrojeno puta, a o čemu svjedoče brojna Gospina svetišta. Kazao je kako je hrvatski narod prepoznao Djevičinu ljubav te ju je okrunio za svoju Kraljicu i postavio na najuzvišenije prijestolje.

Tijekom svečane svete mise na kojoj je nazočilo nekoliko stotina vjernika iz župe Podbablje i iz susjednih župa Imotske krajine pjevao je Veliki mješoviti zbor iz ove župe pod ravnanjem s. Anite Perkušić uz orguljašku pratnju Marele Vrljić.

Na kraju svete mise, uoči kojeg je održan svečani ophod kroz crkveno dvorište, župnik fra Nedjeljko Čarapić zahvalio se svima koji su doprinijeli proslavi današnjeg blagdana.

Za blagdan suzaštitnice vjernici Podbablja pripremali su se trodnevnicom koju je predvodio župnik fra Nedjeljko Čarapić, a trećeg dana na uočnici održana je tradicionalna procesija sa svijećama.

Crkva Kraljice Hrvata „najmlađa“ je od pet crkvi koje se nalaze na prostranom teritoriju župe Podbablje. Kamen temeljac za crkvu je postavljen 25. travnja 1993. godine da bi u rekordno kratkom roku bila sagrađena te 17. rujna 1995. blagoslovljena od strane ondašnjeg Splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Ante Jurića.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas155
Ovaj mjesecOvaj mjesec71916
UkupnoUkupno4988349

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54 

Administrator

franodoljanin@gmail.com