Pomoć župe Main-Taunus/Hochtaunus Anđelima u Splitu

Voditelj hrvatske katoličke župe Main-Taunus/Hochtaunus fra Marinko Vukman posjetio je 19. kolovoza 2014. drugi put Udrugu Anđeli u Splitu koja skrbi o djeci najtežim tjelesnim invalidima i djeci s teškoćama u razvoju i donirao joj 10.000,00 kuna, kao i razne poklone koji su razveselili dječicu Udruge Anđeli. Fra Marinko, koji je upoznat sa radom ove Udruge i svjestan je da je pomoć dobrih ljudi najvažnija za ovu Udrugu, sa djecom u vrtiću proveo je vrijeme u igri, veselju i razgovoru.


Naime, Udruga okuplja oko 270 djece s različitim teškoćama i pruža im usluge rehabilitacije, integracije i povremene skrbi, te se godinama bori za prava djece s teškoćama, kao i njihovih roditelja. S djecom rade stručnjaci raznih profila (fizioterapeuti, logoped, defektolog, radni terapeut, edukator, odgajatelji, njegovatelj, kinezi terapeut…) što kroz individualni rad, što kroz grupe u vrtiću i re/ha centru Udruge.

„Ovo je jedna u nizu humanitarnih akcija ove mlade i aktivne župe, koja je nedavno pomogla i poplavljenim područjima u RH i BiH. Već nekoliko godina školuje 150 djece u Africi, a također pomaže i rad časnih sestara Franjevki iz Splita, a koje djeluju u misijama u Kongu.

Ideja pomoći Udruzi Anđeli došla je od naših mladih koji se okupljaju u FRAMA-i i sami su potaknuli ovu akciju prije dvije godine kada smo i posjetili Udrugu prvi put i bili dirnuti malenim anđelima. Mladi su prigodom zadnjeg župskog slavlja odlučili da još jednom pomognu djeci s najtežim tjelesnim invaliditetom. S akcijama pomoći potrebitima, kako u lijepoj našoj tako i diljem svijeta nastavit ćemo i dalje, jer nas na to „tjera“ i naša kršćanska ljubav koja nema granica.“ – istaknuo je fra Marinko Vukman.

„Više smo nego ganuti i radosni zbog predivne geste našeg fra Marinka i mladih iz dijaspore, koji su nam pokazali da, iako su daleko, s nama su uvijek u mislima i molitvama. Od srca zahvaljujemo fra Marinku i cijeloj župi što su ponovo razveselili naše anđele.“ – zahvalila je Anka Đikić (edukatorica Udruge).

Na TV Jadranu je objavljen prilog koji možete pogledati OVDJE.
 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17. studenoga: Mainz - 21. smotra crkvenih zborova

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1981
Ovaj mjesecOvaj mjesec29803
UkupnoUkupno6374907

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 108 

Administrator

franodoljanin@gmail.com