Proložac: Proslava Velike Gospe

Svetkovina Velike Gospe i ove je godine svečano proslavljena na Vrljici u župi Proložac. Vjernici su se za proslavu pripremali trodnevnicom, u kojoj su misna slavlja predvodili i propovijedali fra Rafael Begić, pastoralni pomoćnik Prološca, fra Josip Sušić, dušobrižnik u Kölnu, i fra Kristian Stipanović, imotski gvardijan i župnik.


Na samu svetkovinu, 15. kolovoza 2014., svećenici su bili na raspolaganju za sakrament pomirenja već od 4 sata. Prvu misu u crkvi na Vrljici u 5 sati slavio je fra Ivan Vuletić, župni vikar Imotskog. Zavjetnu misu u 5.30 sati kod stare crkve na Opačcu predvodio je fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar Imotskog.

Središnje slavlje počelo je u 10.30 sati procesijom, za vrijeme koje je u parku uz crkvu blagoslovljena bista sv. Ivana Pavla II. Nakon procesije u Zelenoj katedrali bilo je euharistijsko slavlje, koje je predvodio fra Petar Lubina, urednik lista Marija, uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Vinka Gudelja, imotskog gvardijana fra Kristiana te još četvorice svećenika. Pjevanje na misi animirao je veliki zbor sastavljen od župnih zborova iz Prološca, Imotskog, Podbablja, Poljica, Runovića, Vinjana i Zmijavaca pod ravnanjem Maje Biočić i uz sviranje s. Filipe Smoljo.

Navečer u 19 sati zahvalno misno slavlje predvodio je fra Rafael Begić.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2226
Ovaj mjesecOvaj mjesec38659
UkupnoUkupno6312419

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 273 

Administrator

franodoljanin@gmail.com