Podbablje: Proslava sv. Klare

Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda sv. Klare Asiške u Podbablje svečano je proslavilo blagdan svoje zaštitnice u ponedjeljak 11. kolovoza 2014. Uz domaćine, slavlju su nazočila sva mjesna bratstva imotskog samostanskog okružja: Imotski, Proložac, Runovići, Vinjani i Zmijavci zajedno sa svojim mjesnim ministrima.


Ovogodišnje svečano euharistijsko slavlje uz nazočnu braću i sestre, njih 120, predvodio je fra Zoran Kutleša, koordinator OFS-a imotskog samostanskog okružja uz koncelebraciju duhovnog aistenta OFS-a Podbablje i župnika u ovoj župi fra Nedjeljka Čarapića te fra Franu Lacu, župnika i duhovnog aisistenta OFS-a Zmijavci i župnika i duhovnog asistenta  OFS-a u Prološcu fra Vinka Gudelja.

U propovijedi je povezao svetačke likove sv. Franje i sv. Klare i ukazao na njihovu aktualnost u današnjem vremenu. To bijahu sveci koji su znali sv. Evanđelje protkati kroz vlastiti život i učiniti ga dostupnim svojim suvremenicima i svakom čovjeku, sve do danas. Od njih današnji čovjek - bogotražitelj može puno naučiti, ustvrdio je propovjednik.

Nakon zajedničke mise tijekom koje je pjevao mješoviti zbor župe Podbablje pod ravnanjem Marele Vrljić uslijedio je prigodni domjenak kojeg su organizirali župnik domaćin fra Nedjeljko Čarapić i mjesni ministar OFS-a Podbablje Zdenko Perkušić zajedno sa ostalom braćom i sestrama.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas170
Ovaj mjesecOvaj mjesec26185
UkupnoUkupno7318048

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 68