Zmijavci: Proslava sv. Lovre

Nakon trodnevne priprave vjernici župe Svih svetih u Zmijavcima u nedjelju 10. kolovoza svečano su proslavili blagdan sv. Lovre, suzaštitnika župe. U 10.30 sati počela je procesija kao uvod u središnje euharistijsko slavlje koje je predvodio provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman, uz koncelebraciju imotskog gvardijana fra Kristiana Stipanovića, mjesnog župnika fra Frane Lace, te još trojice svećenika. Pjevanje je animirao veliki župni zbor pod vodstvom s. Jasne Kasalo.


U prigodnoj propovijedi o. provincijal predstavio je sv. Lovru kao sveca koji se istaknuo ljubavlju prema bližnjima, osobito siromašnima. Spomenuo je nedavne poplave u našoj Domovini i rekao da su mnogi u toj prilici pokazali svoju spremnost za pomoć potrebnima. Ipak, fra Joško je naglasio da postoji bitna razlika između solidarnosti i milosrđa, na koje nas poziva današnji svetac. Solidarnost možemo shvatiti kao pomaganje potrebnima, pri čemu im pomažemo od svoga suviška, dok je milosrđe krepost koja nas izlaže riziku da i sami postanemo potrebni, odnosno milosrdan čovjek daje sve što ima za pomoć drugima. Kao štovatelji sv. Lovre, pozvani smo upravo na milosrđe, pozvani smo na nesebično i potpuno predanje samih sebe za dobro obitelji, župe i Domovine.

Na kraju slavlja župnik fra Frano zahvalio je svima zaslužnima za lijepo i dostojanstveno slavlje te je svim vjernicima čestitao blagdan sv. Lovre.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17. studenoga: Mainz - 21. smotra crkvenih zborova

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1981
Ovaj mjesecOvaj mjesec29803
UkupnoUkupno6374907

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 106 

Administrator

franodoljanin@gmail.com