Hrvace: Scenski prikaz 'Kad srce zadrhti'

Ispred župne crkve Svih Svetih u Hrvacama u subotu, 5. srpnja 2014., u organizaciji KUD-a Peruća izveden je prikaz povijesnih događanja „Kad srce zadrhti“. Tekst i režiju scenskog prikaza pripremio je Ante Bošnjak - Bare. Voditelj programa bio je župnik fra Neven Pavlinušić.


Uoči scenskog prikaza nastupili su mandolinski orkestar 'Božji pivčići' (naziv orkestra dao pok. župnik fra Frano Bilokapić) i klapa Hrvace. Pozdravne riječi uputili su predsjednik KUD-a Peruća i donačelnik općine Hrvace Jakov Titlić i provincijal fra Joško Kodžoman.

Scenski prikaz „Kad srce zadrhti“ temelji se na povijesnom događaju – potresu - koji se dogodio u župi Hrvace 2. srpnja 1898. godine. Govoreći o potresu u scenskom prikazu je isprepletena i ljubavna priča dvoje mladih. Glave uloge igrali su Jakov Titlić (Marko – junak), Maja Vukman (Petrica), Josip Ljubić (Dinko Šimunović), Josip Bošnjak (župnik fra Ante) i Branko Mađor (did). Nastupilo je oko 30 glumaca koji su članovi KUD-a Peruća, a koji su se pripremali tri mjeseca za ovu izvedbu. Kroz ovaj scenski prikaz pokušali su prikazati povijesni način života protkan problemima današnjice.

O nastajanju i sadržaju scenskog prikaza govorili su Ante Bošnjak – Bare, Maja Vukman i Jakov Titlić. Gledatelji su ostali oduševljeni izvedbom amaterskih glumaca. Na kraju je župnik fra Neven zahvalio svim glumcima i pozvao sve na domjenak koji su pripremili župljani.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2546
Ovaj mjesecOvaj mjesec39627
UkupnoUkupno6384731

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 94 

Administrator

franodoljanin@gmail.com