HKŽ München prvi put na Bennofestu

Hrvati Münchena predstavili po prvi put svoju župu na tradicionalnom slavlju u povodu blagdana St. Benno – zaštitnika grada Münchena. U organizaciji katoličkog vijeća münchenske nadbiskupije u subotu 26. 06. 2014. održan je na jednom od najljepših münchenskih trgova, Odeonsplatz-u, tradicionalni Bennofest, blagdan St. Benno zaštitnika grada Münchena. U  ovom slavlju sudjelovala je po prvi put  i Hrvatska katolička Župa München na čelu sa župnikom fra Boris Čarićem. Promotivni stand HKŽ München bio je izuzetno dobro posjećen. Pored informacija o pastoralnom djelovanju Župe  brojni bavarski posjetitelji pokazali su veliki interes za hodočasnička mjesta u Hrvatskoj u sklopu ljetovanja u Lijepoj Našoj te su uz dobru kapljicu i slastice dobili male poklone kao licitarska srca i jastučiće lavande.

„Izuzetno sam zadovoljan našom promocijom na ovogodišnjom Benno-festu. Interes za naš rad bio je iznenađujuće velik što me jako raduje. Ovakve velike manifestacije odlična su prilika za povezivanje i međusobno bolje upoznavanje te promoviranje Lijepe Naše ovdje u Münchenu“, izjavio je župnik HKZ-München fra Boris Čarić.

„Imajući u vidu da je Hrvatska Katolička Župa vrlo brojna bilo je krajnje vrijeme da i Hrvati ponosno pokazu koliki je njihov potencijal ovdje u Münchenu “ izjavio je dopredsjednik župnog vijeća mr. Ante Moro.

Podsjetimo Hrvatska Katolička Župa bl. Alojzija Stepinca - München sa svojih 42.000 župljana predstavlja  najveću hrvatsku katoličku zajednicu u iseljeništvu.  Njenom je zaslugom kroz proteklih 67 godina odvojenosti od matične domovine očuvan identitet i vjera hrvatskog čovjeka  na ovim prostorima.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1826
Ovaj mjesecOvaj mjesec52098
UkupnoUkupno7187750

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 70