Preseljenje u Split

Studenti Fanjevačke teologije u Makarskoj, naime, odselili su 1999. godine u Split zbog udruživanja rečene teologije u Makarskoj s dijecezanskom teologijom u Splitu. Ugovor o udruženju tih dviju teologija potpisan je 30. rujna 1997. između Splitsko-makarske nadbiskupije i Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, a dvije godine kasnije (9. srpnja 1999.) osnovan je Katolički bogoslovni fakultet koji djeluje u sklopu splitskog Sveučilišta.

U početku su bogoslovi bili smješteni u Lavčevićevom hotelu za radnike (Velebitska 27). Vjerujemo da je i bogoslovima i osoblju navedene ustanove boravak tamo ostao u lijepom sijećanju. Nakon dvije godine u Lavčevićevom hotelu (1999-2001.) klerikat se seli kod časnih sestara milosrdnica, u njihov još nedovršeni samostan (Bribirska 10). Preseljenje u vlastite prostorije novog klerikata na Trsteniku u Splitu bilo je u travnju 2008. godine.

Inače, samo preseljenje u Split, pohađanje nastave u novom okružju (novoosnovani fakultet), iskustvo suživota i suradnje s dijecezanskim bogoslovima i profesorima kao i laicima koji studiraju na fakultetu, izazov je koji su franjevački bogoslovi prihvatili i s kojim se, vjerujemo, uspješno nose.

0

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas561
Ovaj mjesecOvaj mjesec49254
UkupnoUkupno6042379

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 119 

Administrator

franodoljanin@gmail.com