Stuttgart: Velika donacija stradalima od poplava

U organizaciji svih Hrvatskih katoličkih zajednica grada Stuttgarta te Hrvatskih udruga Stuttgarta, uključenih u Koordinaciju, Hrvati Stuttgarta, okolice, mnogobrojni Nijemci i svi ljudi dobre volje na različite su se načine uključivali u akciju pomoći stradalima u proteklih mjesec i pol. Iz Stuttgarta je otišlo 13 šlepera veoma vrijedne pomoći stradalima u Slavoniji, Bosanskoj Posavini, Banjalučkoj regiji. Samo je jedan šleper bio vrijednosti 165.000 €, jedan je prevezao bolničkih kreveta te ostalih medicinskih pomagala u vrijednosti 110.000 €.

Bilo je dana kada je preko stotinu volontera radilo po cijeli dan, preslagivalo robu koja je neprestano dolazila. Svi smo danima bili na nogama, ali ponosni i sretni da smo mogli pomoći

Ukupna vrijednost poslane pomoći za sada je preko 550.000 €. Osim toga, na skladištu imamo još oko 50.000 € vrijednosti robe koja čeka transport te još kreveta u vrijednosti preko 50.000 € koje trebamo dovesti.

Što se tiče novčanih sredstava, još je dodatno u organizaciji Hrvatskih katoličkih zajednica prikupljeno oko 32.000 €.

Nadamo se da ćemo do početka ljeta prikupiti još planirane pomoći od nekoliko desetaka tisuća eura. Tako, naša pomoć, premda kap u moru potreba stradalih ljudi, iznosi preko 700.000 €

Kada se sve zbroji, Hrvati Stuttgarta su barem djelomično ublažili bol i muku u poplavljenim područjima, ljudima koji su stradali. Želimo da se svi što prije vrate u svoje domove, da budemo zajedno sretni zbog bratske solidarnosti te normalizacije života.


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1594
Ovaj mjesecOvaj mjesec24737
UkupnoUkupno6439354

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 96 

Administrator

franodoljanin@gmail.com