Split – Trstenik: Blagoslov orgulja

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja 2014., u samostanskoj crkvi Presvetog Otkupitelja u Splitu, za vrijeme euharistijskog slavlja s početkom u 9.30 sati blagoslovljene su nove elektronske orgulje marke Johannus Klassik 352 iz Augsburga. Euharistijsko slavlje predslavio je fra Anđelko Domazet, profesor na KBF-u u Splitu i definitor Provincije. Pjevanje na misi animirao je zbor franjevačkih bogoslova.


U homiliji, fra Anđelko je prikazao lik i život apostola Petra i Pavla istaknuvši da ih Crkva časti na isti dan iako su bili dvije različite osobnosti. Dokaz je to da vjera ne poništava osobnost niti milost ukida narav, nego je podiže, izgrađuje i preobražava. Kada povjerujem, onda vjerujem u onoj naravi, osobnosti koju mi je Bog dao i po kojoj sam prepoznatljiv. Svetkovina Petra i Pavla sve nas opominje i poziva da se naučimo živjeti u Crkvi prihvaćajući različite osobnosti pojedinaca, ne shvaćajući to kao prepreku već kao priliku za izgrađivanje pojedinca i zajednice.

Orgulje su dar vjernika iz Njemačke koji je želio ostati anoniman. Ovom prigodom mu izražavamo iskrenu zahvalnost. Nadamo se da će zvuk ovih orgulja uzdizati srca vjernika k Bogu i pomoći nam u slavljenu Gospodina u liturgiji.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas278
Ovaj mjesecOvaj mjesec58484
UkupnoUkupno6262873

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 42 

Administrator

franodoljanin@gmail.com