Runovići: Proslava Rođenja sv. Ivana Krstitelja

U mjestu Sebišina (župa Runovići), gdje se nalazi područna crkva Sv. Ivana Krstitelja i ove je godine svečano proslavljena svetkovina Rođenja Sv. Ivana Krstitelja. Procesiju u 10.30 sati, zatim sv. misu na vanjskom oltaru u crkvenom dvorištu predvodio je i propovijedao fra Kristijan Stipanović, župnik, gvardijan i dekan u Imotskom. Fra Kristijan je propovijedi govorio o Sv. Ivanu Krstitelju kao velikom proroku, svecu, pokorniku i kao onom koji je branio dostojanstvo i svetost braka. Uz fra Kristijana u sv. misi suslavili su, župnik fra Mladen Prolić, fra Marko Babić, fra Zoran Jonjić – župnik Slivna, fra Danko Glibotić – župnik Studenaca, fra Nedjeljko Tabak – župnik Ugljana, fra Denis Šimunović – župnik Vinjana, te don Ante Karoglan.


Svećenici su prije sv. mise ispovijedali vjernike, dok su fra Frano Laco – župnik Zmijavaca i fra Rafael Begić ostali i preko sv. mise ispovijedati. I ove godine se na svetkovinu Sv. Ivana Krstitelja na Sebišini okupio lijep boj Sebišana, Runovićana, te hodočasnika iz okolnih župa – Zmijavaca, Podbablja, Slivna, Vinjana, Imotskoga te Drinovaca. Preko sv. mise pjevali su članovi Mješovitog župnog zbora, a svirala je njihova voditeljica gđa. Marija (Maja) Biočić. U procesiji Kip Sv. Ivana nosili su mladići mještani: Ante Majić, Ante Kundid, Luka Bilić i Toni Alerić.

Na kraju sv. mise župnik fra Mladen zahvalio je fra Kristijanu predvoditelju sv. misnog slavlja i propovjedniku, svećenicima koji su ispovijedali te suslavili u sv. misi i župljanima koji su pridonijeli proslavi današnje svetkovine.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2530
Ovaj mjesecOvaj mjesec39611
UkupnoUkupno6384715

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 89 

Administrator

franodoljanin@gmail.com