Nevest-Visoka: Proslava Tijelova

Na svetkovinu Tijela i Krvi Kristove ili Brašančeva, 19. lipnja 2014., na poziv župnika župe Očišćenja Blažene Djevice Marije Nevest – Visoka, fra Mile Marovića, misu i procesiju u 11 sati u selu Visoka predslavio je fra Perica Maslać, župni vikar župe Gospe van Grada – Šibenik. U koncelebraciji uz župnika bio je i don Ante Bošnjak, župnik Rasline, svećenik rodom iz Visoke. Nakon što je fra Mile uveo vjernike u slavlje započela je sveta misa.


Fra Perica je u propovijedi govorio prvo o Isusovoj oporuci: „Ovo činite meni na spomen“, u kojoj se nalazi i nagrada koju nikada nitko nikome ne može obećati: vječnost; te o poštivanju kruha: onog koji svaki dan jedemo i euharistijskog prema kojem trebamo postupati s najvećim vanjskim i unutarnjim poštovanjem, čašćenjem i klanjanjem. Ova crkva  treba i dalje biti i ostati mjesto izvrsna štovanja Euharistije i ostalih Kristovih sakramenata, naglasio je propovjednik.

Nakon svete mise odvijala se svečana procesija s Presvetim. Na tri postaje, nakon pozdrava Presvetomu: Svet, Svet.., čitali su se  euharistijski odlomci iz evanđelja. I fra Perica je svaki put podijelio blagoslov s Presvetim na sve četiri strane svijeta. Fra Mile je počinjao euharistijske pjesme kojima se častilo Tijelo i Krv Isusovu. Sav je narod sudjelovao u procesiji, od početka do kraja, u znak posebna štovanja i klanjanja Presvetomu sakramentu. Sve je završilo na istom mjestu pred crkvom s „Divnoj dakle“ i svečanim blagoslovom. Vrijeme je bilo više nego pogodno za ovu euharistijsku svečanost.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas268
Ovaj mjesecOvaj mjesec58474
UkupnoUkupno6262863

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 63 

Administrator

franodoljanin@gmail.com