Hodočašće u Nevigesu predvodio mons. Martin Vidović

Hrvati se na marijansko svetište u Nevigesu okupljaju već 43. put po redu. U ovo tradicionalno svetište koje vodi Hrvatska katolička misija iz Wuppertala na čelu sa fra Josipom Repešom posjetilo je na Duhovski ponedjeljak preko 5000 vjernika iz pokrajine Sjeverne Rajne i Westfalije kao i hrvatski vjernici iz Nizozemske i Belgije.


Program hodočašća započeo je prigodom za ispovijed, molitvom pobožnosti križnog puta i krunice. Tema križnog puta je bila "Putem Krista i obitelji". Ove godine predvoditelj hodočašća i misnog slavlja bio je mons. Martin Vidović naslovni nadbiskup Nina i apostolski nuncij pri Svetoj stolici uz koncelebraciju domaćina fra Josipa Repeše i fra Vuka Buljana voditelja HKM Köln i uz pomoć 13 svećenika.

Fra Josip je na hodočašću pozdravio Generalnog konzula i vicekonzula RH iz Dϋsseldorfa koji su došli sa obiteljima na hodočašće. Ove godine predviđeno je bilo dobrovoljne priloge dati za izgradnju crkve u Kninu koja će biti posvećena Gospi Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta i koja se planira završiti sljedeće godine. Fra Josip je na kraju zahvalio svim sudionicima slavlja i nadodao kako je trenutno potrebnije i prioritetno novac donirati stradalima u nedavnim poplavama na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Hodočasnici su nastavili druženje na obližnjem proplanku uz domaće specijalitete i glazbu sve do kasnih poslijepodnevnih sati.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1732
Ovaj mjesecOvaj mjesec24875
UkupnoUkupno6439492

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 70 

Administrator

franodoljanin@gmail.com