Imotski: Duhovna obnova

U nedjelju, 1. lipnja 2014., u samostanu sv. Franje u Imotskom održana je duhovna obnova pod naslovom „Svetost u svakodnevnom životu“. Obnovu je predvodio mons. Jorge Ramos, svećenik prelature Opus Dei u Hrvatskoj.

U 17.30 sati u crkvi sv. Franje gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović pozdravio je mons. Ramosa i okupljene vjernike. Nakon pozdrava mons. Ramos održao je vjernicima nagovor, u kojem je dao nekoliko savjeta za kršćanski život u svakodnevnici. Naglasivši važnost osobne molitve (osobito  krunice), čitanja Svetog pisma, redovitog slavljenja sakramenata mise i ispovijedi, mons. Ramos savjetovao je prisutnima da se nastoje posvetiti vršeći svoje svakodnevne dužnosti i živeći sadašnji trenutak.

I prije i nakon predavanja mons. Ramos bio je vjernicima na raspolaganju za sakrament pomirenja. U 18.30 sati bila je krunica, a zatim sveta misa, u kojoj je uz mons. Ramosa koncelebrirao fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar. U homiliji je predsjedatelj nastojao iz svakog svetopisamskog čitanja izvući poruku za svakodnevni vjernički život: ustrajnost u molitvi, nošenje životnog križa zajedno s Kristom i upoznavanje Boga u ljubavi.

Na kraju misnog slavlja fra Zoran je u ime svih prisutnih vjernika zahvalio mons. Ramosu što je došao u Imotski i održao duhovnu obnovu, a ujedno je izrazio nadu da će mons. Ramos opet doći i sijati Božje riječi u naša srca.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2170
Ovaj mjesecOvaj mjesec25313
UkupnoUkupno6439930

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 71 

Administrator

franodoljanin@gmail.com