Imotski: Slavlje 3. „Imotske“ bojne

U nedjelju, 1. lipnja 2014., u Imotskom je svečano obilježena obljetnica osnutka 3. bojne 4. gardijske brigade Zbora narodne garde, poznate kao Imotska bojna, osnovane prije 23 godine. U 9.30 sati na imotskoj tvrđavi Topani položeni su vijenci kod spomenika poginulim braniteljima, nakon čega je imotski gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović izmolio odrješenje za sve poginule pripadnike Imotske bojne.


Zatim su pripadnici 3. bojne od Topane u mimohodu došli u crkvu sv. Franje gdje je u 10.30 sati slavljena misa, koju je predvodio fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar Imotskog, a u koncelebraciji je bio gvardijan fra Kristian. Euharistijsko je slavlje svojim pjevanjem uzveličao veliki župni zbor pod ravnanjem s. Sofije Vuković.

U prigodnoj propovijedi fra Zoran je rekao da nam naša kršćanska vjera daje utjehu, nadu i radost. Isus u današnjem evanđeoskom odlomku govori Ocu da ga je proslavio na zemlji i moli da Otac sada proslavi njega. Naši su pokojni branitelji proslavili Boga svojom borbom i smrću te mi stoga vjerujemo da je i njih Bog proslavio u nebeskoj domovini. I mi smo danas pozvani proslaviti Boga u svom životu. Branitelji su i sada branitelji, a uz njih smo svi mi vjernici pozvani braniti dobro, braniti istinu, pravdu, kršćanske i domovinske vrijednosti za koje su naši branitelji dali svoje živote.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas264
Ovaj mjesecOvaj mjesec58470
UkupnoUkupno6262859

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38 

Administrator

franodoljanin@gmail.com