Meterize: Održan susret ministranata

U Župi sv. Jeronima na Meterizama, u subotu, 31. svibnja 2014., održan je provincijski susret ministranata. Na susretu je iz 11 župa sudjelovalo 138 ministranata pod vodstvom župnika i župnih vikara:  Banjevci (8), Dubrava (5), Drniš (25), Gospa van Grada (20), Meterize (10), Sinj - Karakašica (19), Sinj- Lučane (7), Lišane Ostrovičke (10), Šubićevac (20), Konjevrate (5), Siverić (5) i Kruševo (5).


Susret je započeo okupljanjem ministranata kod župne crkve Sv. Jeronima u 9.30 sati. Prije svete mise, ministranti su imali priliku za svetu ispovijed. U 10 sati misno slavlje predvodio je fra Antonio Mravak, provincijski promicatelj duhovnih zvanja, uz koncelebraciju fra Žarka Maretića, fra Maria Radmana, fra Perice Maslaća, fra Damira Ćire Čikare, fra Bože Čurčije, fra Stjepana Matića, fra Ivana Nimca i fra Jure Šimunovića, a kao đakon služio je fra Ivan Šimunac. Na svetoj misi ministrirali su ministranti domaćini s Meteriza. Pjevanje su predvodili franjevački bogoslovovi iz Splita i novaci s Visovca.

Na početku mise, ministrante i njihove voditelje pozdravio je župnik Župe Meterize fra Mirko Klarić, zaželjevši svim sudionicima dobrodošlicu. Poslije mise uslijedio je ministrantski kviz, pismeni i usmeni dio. U pismenom dijelu najbolje znanje pokazali su ministranti iz Župe Gospe van Grada, Lišana Ostrovičkih i Meteriza. Ove tri ekipe s najvećim brojem bodova sudjelovale su u usmenom dijelu kviza. Na usmenom dijelu najbolje znanje su pokazali te osvojili prvo mjesto ministranti iz Župe Gospe van Grada, drugo mjesto osvojili su ministranti s Meteriza a treće mjesto ministranti iz Lišana Ostrovičkih. Nakon kviza uslijedilo je zajedničko fotografiranje a potom ručak. Ručak, za sve ministrante i njihove voditelje, župnik fra Mirko Klarić, sa svojim župljanima i dobročiniteljima pripremio je u klaustru župnog stana.

Nakon ručka uslijedila su sportska natjecanja u nogometu, košarci i stolnom tenisu. Sportska natjecanja odvijala su se na vanjskim terenima i u dvorani osnovne škole Meterize. Na drugi dio susreta stigao je i provincijal fra Joško Kodžoman. U obraćanju župnicima i župnim vikarima, izrazio je zahvalu što su doveli ministrante na ovaj susret, osobito zahvalu uputio je župniku fra Mirku Klariću na uspješnoj organizaciji susreta. Ministrantima je poželio puno uspjeha u sportskim natjecanjima. U košarci najbolji su bili ministranti iz Župe Gospe van Grada, a u stolnom tenisu najuspješniji su bili ministranti iz Drniša. U nogometu, gdje je bilo prijavljeno najviše sudionika, nakon izvođenja penala, prvo mjesto i pobjednički pokal osvojili su ministranti iz Karakašice a drugo mjesto ministranti s Šubićevca.

Zahvalni Bogu za ovaj dan iskrenu zahvalu upućujemo i domaćinu, župniku Metreriza fra Mirku Klariću, koji je na zavidnoj razini sa svojim vjernicima organizirao i primio ovoliki broj ministranata. Uvjeti i organizacija pridonijeli su radosnom ozračju koje je bilo prisutno tijekom cijelog susreta.

Fotografije

1. Euharistijsko slavlje

2. Kviz i predstavljanje

3. Sportske igre

4. Zajedničke fotografije župnika i ministranata


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1456
Ovaj mjesecOvaj mjesec13214
UkupnoUkupno7628092

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57