HKM Stuttgart i München pomažu poplavljenima

Proteklih dana u skladište Caritasa Zagrebačke nadbiskupije iz Stuttgarta i Münchena sa šest velikih šlepera dopremljene su 72 tone pomoći za poplavljene u Slavoniji, Bosanskoj Posavini i Banja Luci.

Vjernici okupljeni u hrvatske katoličke zajednice i hrvatske udruge u Stuttgartu zahvaljujući voditelju misije fra Zvonku Toliću prikupili su četiri šlepera hrane, vode, higijenskih potrepština, odjeće i madraca. Polovica njihove donacije bit će dostavljena ustanovi »Kruh sv. Ante« u Sarajevu za poplavljene u Orašju, Prudu, Grebnici i Bosanskom Šamcu, dok je druga polovica namijenjena Caritasu Biskupije Banja Luka za poplavljene na njihovom području.

Vjernici Hrvatske katoličke župe u Münchenu na čelu sa župnikom fra Borisom Čarićem poslali su dva šlepera s 24 tone pomoći - hrane, sredstava za higijenu i čišćenje, potrepština za djecu, alata i odjeće. Njihova pomoć narednih će dana preko nadbiskupijskih caritasa i drugih crkvenih ustanova biti proslijeđena poplavljenima u Slavoniji i Bosanskoj Posavini.

Time su hrvatski iseljenici okupljeni oko svojih svećenika po tko zna koji put pokazali da Hrvati rasuti po svijetu ne zaboravljaju svoje korijenje. Potaknuti kršćanskom ljubavlju i solidarnošću u najtežim vremenima konkretnim djelima svjedoče kako je hrvatski narod – narod velikog srca, piše na mrežnim stranicama Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1617
Ovaj mjesecOvaj mjesec24760
UkupnoUkupno6439377

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 97 

Administrator

franodoljanin@gmail.com