Karakašica: Proslavljen sv. Leopold Bogdan Mandić

Na Nedjelju Dobrog Pastira i Svjetski dan molitve za duhovna zvanja, 11. svibnja 2014., u proslavi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Karakašici sudjelovali su franjevački bogoslovi iz Splita. Misno slavlje, koje je započelo procesijom u 10 sati, predslavio je fra Petar Milanović Trapo, gvardijan samostana na Trsteniku i magistar bogoslova. U koncelebraciji je bio fra Jure Hrgović koji poslužuje filijalu u Karakašici, a ujedno je i profesor na KBF-u u Splitu i u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju. Pjevanje na misi animirao je župni zbor i zbor franjevačkih bogoslova uz orguljsku pratnju fra Kristijana Šilića. Sv. Leopold Bogdan Mandić u Karakašici se slavi na nedjelju prije svečeva spomendana, tj. 12. svibnja.


Fra Petar je u propovijedi istaknuo važnost milosti oproštenja i ozdravljenja koje primamo po sakramentu Ispovijedi. Upravo je sv. Leopold bio djelitelj toga dara kojeg je Bog dao Crkvi. U prošlom stoljeću koje je bilo obilježeno velikim nemirima i ratovima na svjetskoj razini, ispovjednici su bili oni koji su vraćali nadu narodu. Da je tome tako, svjedoči i sačuvana ispovjedaonica sv. Leopolda koju ni granate nisu mogle uništiti.

Na kraju mise riječi zahvale uputio je fra Jure, a potom su djeca otpjevala pjesmu prigodom majčinog dana. Nakon mise svi su bili pozvani na zajedničko druženje i domjenak pored crkve kojeg su pripremile vrijedne domaćice iz Karakašice. Zahvaljujući djeci i njihovoj zaigranosti vladalo je ugodno ozračje. Nakon zajedničkog duženja, bogoslovi su posjetili konjički klub Sveti Mihovil i imali priliku za jahanje. Većini je to bio prvi put. Primjetivši plemenitost i ljepotu konja bogoslovi su se teško rastali od tih vrijednih životinja. Potrebno je zahvaliti i vlasnici Luciji Ajduković koja je bogoslove srdačno primila i strpljivo odgovarala na mnoga pitanja koja su postavljali. Lijepi sunačni dan, bogat raznovrsnim sadržajem, završio je zajedničkim duženjem na izvoru Kosinac pod vodstvom fra Antonia Mravka i fra Jure Hrgovića.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas187
Ovaj mjesecOvaj mjesec14467
UkupnoUkupno7629345

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 22