Karakašica: Proslavljen sv. Leopold Bogdan Mandić

Na Nedjelju Dobrog Pastira i Svjetski dan molitve za duhovna zvanja, 11. svibnja 2014., u proslavi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Karakašici sudjelovali su franjevački bogoslovi iz Splita. Misno slavlje, koje je započelo procesijom u 10 sati, predslavio je fra Petar Milanović Trapo, gvardijan samostana na Trsteniku i magistar bogoslova. U koncelebraciji je bio fra Jure Hrgović koji poslužuje filijalu u Karakašici, a ujedno je i profesor na KBF-u u Splitu i u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju. Pjevanje na misi animirao je župni zbor i zbor franjevačkih bogoslova uz orguljsku pratnju fra Kristijana Šilića. Sv. Leopold Bogdan Mandić u Karakašici se slavi na nedjelju prije svečeva spomendana, tj. 12. svibnja.


Fra Petar je u propovijedi istaknuo važnost milosti oproštenja i ozdravljenja koje primamo po sakramentu Ispovijedi. Upravo je sv. Leopold bio djelitelj toga dara kojeg je Bog dao Crkvi. U prošlom stoljeću koje je bilo obilježeno velikim nemirima i ratovima na svjetskoj razini, ispovjednici su bili oni koji su vraćali nadu narodu. Da je tome tako, svjedoči i sačuvana ispovjedaonica sv. Leopolda koju ni granate nisu mogle uništiti.

Na kraju mise riječi zahvale uputio je fra Jure, a potom su djeca otpjevala pjesmu prigodom majčinog dana. Nakon mise svi su bili pozvani na zajedničko druženje i domjenak pored crkve kojeg su pripremile vrijedne domaćice iz Karakašice. Zahvaljujući djeci i njihovoj zaigranosti vladalo je ugodno ozračje. Nakon zajedničkog duženja, bogoslovi su posjetili konjički klub Sveti Mihovil i imali priliku za jahanje. Većini je to bio prvi put. Primjetivši plemenitost i ljepotu konja bogoslovi su se teško rastali od tih vrijednih životinja. Potrebno je zahvaliti i vlasnici Luciji Ajduković koja je bogoslove srdačno primila i strpljivo odgovarala na mnoga pitanja koja su postavljali. Lijepi sunačni dan, bogat raznovrsnim sadržajem, završio je zajedničkim duženjem na izvoru Kosinac pod vodstvom fra Antonia Mravka i fra Jure Hrgovića.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1086
Ovaj mjesecOvaj mjesec26447
UkupnoUkupno6441064

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51 

Administrator

franodoljanin@gmail.com