Sastanak o. Provincijala s odgojiteljima

Sastanak svih provincijskih odgojitelja pod predsjedanjem provincijala fra Joška Kodžomana održan je u Franjevačkom sjemeništu u Sinju u utorak, 29. travnja 2014. godine s početkom u 16.30 sati.

Na sastanku su sudjelovali: Fra Željko Tolić (magistar postulanata), fra Ivica Udovičić (ravnatelj i prefekt sjemeništa), fra Nedjeljko Jukić (doprefekt sjemeništa), fra Stipe Šušnjara (duhovnik), fra Jure Šimunović (meštar novaka), fra Domagoj Volarević (domagistar klerika), fra Marko Babić (duhovnik), fra Stipe Nimac (voditelj šeste/pastoralne godine), fra Tino Labrović (magistar klerika) i fra Domagoj Runje (tajnik za formaciju i studij).

Sastanak je započeo molitvom Večernje, a zatim je provincijal fra Joško Kodžoman izrazio dobrodošlicu, pozdravio odgojitelje i rekao da zbog obveza nisu mogli sudjelovati fra Zoran Kutleša, fra Stojan Damjanović i fra Petar Milanović Trapo. Tajnik Provincije pročitao zapisnik sa prošloga sastanka koji je održan u svibnju 2013. godine.

Zatim su odgojitelji ukratko izvijestili o životu i radu u odgojnim zavodima naše Provincije. Govoreći o 'Tjednu molitve za duhovna zvanja' o. Provincijal je preporučio knjižicu koju je pripremilo Vijeće za duhovna zvanja. Zahvalio je svim suradnicima na pripremi te knjižice i potakao odgojitelje da, zajedno s odgajanicima, aktivno sudjeluju u molitvi za duhovna zvanja i, ako je moguće, na pojedinim susretima ministranata koji će se održati u župama Hrvace, Meterize i Imotski. O. Provincijal je pozvao odgojitelje da pokušaju kroz pripremiti promotivni materijal u obliku filma koji će prikazati sve naše odgojne zavode i ulogu fratara u Crkvi i društvu.

Fra Domagoj Runje, tajnik za formaciju i studij, izvijestio je odgojitelje o Nacrtu Ratio formationis za našu Provinciju.

Zaključeno je da će oblačenje i zavjetovanje biti na Visovcu 5. srpnja 2014., a susret svih odgojnih zavoda održat će se u Gračacu 25. listopada 2014. Spomenuo je također kako je slavlje Dana Provincije 2. srpnja na Visovcu.

Nakon završne molitve, sudionici sastanka bili su na večeri u samostanu Gospe Sinjske.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2086
Ovaj mjesecOvaj mjesec4431
UkupnoUkupno7619309

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 80