Kelkheim: Nastup kantautora Luke Balvana

Kantautor duhovne glazbe Luka Balvan, koji već 25 godina u domovini i u svijetu promiče duhovnu glazbu, animirao je pjesmom i glazbom misna slavlja, u nedjelju 27. travnja, u Hrvatskoj katoličkoj župi Main-Taunus/Hochtaunus.

Nakon misnih slavlja Luka Balvan ujedno je održao prigodni koncert duhovnih i domoljubnih skladbi. Luka Balvan je jedan od poznatijih pjevača duhovne i estradne scene, a pojavljuje se i kao autor i izvođač pjesama. Redovni je član Hrvatskog društva skladatelja. Organizirao je dva glazbena sastava povodom dolaska sv. pape Ivana Pavla II. i pape Benedikta XVI. u Hrvatsku, u kojima su nastupili poznati pjevači hrvatske duhovne i estradne scene, a Luka se pojavljuje kao autor i izvođač pjesama. Godinama je glazbeno animirao katoličke seminare za duhovnu obnovu i evangelizaciju, koje su predvodili prof. dr. Tomislav Ivančić i pok. dr. fra Zvjezdan Linić, a sada u Samoboru animira seminare fra Ivana Matića. Nastupao je u brojnim župama u domovini i u više hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj i u svijetu.

Misna slavlja predvodio je domaći župnik fra Marinko Vukman koji je u propovijedi podsjetio na veliki događaj toga dana kada su proglašena svetima dvojica papa – Ivan XXIII. i Ivan Pavao II., koji je, kako je istaknuo o. Vukman, posebno bio bliz Hrvatima, i koji je 1998. godine u Mariji Bistrici proglasio blaženim budućeg sveca Alojzija Stepinca. Također je izrazio radost i tako velikim odazivom hrvatske katoličke mladeži na svom susretu u Dubrovniku 26. i 27. travnja. Potom je donio zanimljive detalje iz bremenite biografije sv. pape Ivana XXIII. i sv. pape Ivana Pavla II.

Luka (Željko) Balvan skladatelj, tekstopisac, magistar novinarstva i doktorand rođen je 1967. u Banjoj Luci. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu na studiju novinarstva iz područja odnosa s javnošću i postigao akademski naziv magistra novinarstva. Završio je Diplomatsku akademiju pri Ministarstvu vanjskih poslova i europskih poslova u Zagrebu na kojoj se usavršavao na području diplomacije i diplomatskih vještina. Trenutno je u fazi završetka poslijediplomskog doktorskog studija na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu iz područja društvenih znanosti i područja informacijskih i komunikacijskih znanosti s temom vezanom za medije i medijski prostor. Oženjen je sa suprugom Kornelijom s kojom ima kćeri Anu i Katju. Živi i djeluje u Zagrebu.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17. studenoga: Mainz - 21. smotra crkvenih zborova

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2097
Ovaj mjesecOvaj mjesec29919
UkupnoUkupno6375023

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 92 

Administrator

franodoljanin@gmail.com