Zmijavci: Blagoslov novih brončanih crkvenih vrata

Na Nedjelju Uskrsnuća Gospodinova 20. travnja u Zmijavcima je bilo posebno svečano. Naime, prije svete mise u 11 sati bio je blagoslov novih brončanih glavnih crkvenih vrata, koja su djelo akademskog kipara Tomislava Kršnjavija.


Slavlje je počelo procesijom oko crkve Svih svetih, a zatim je ispred crkve imotski gvardijan fra Kristian Stipanović blagoslovio nova vrata. Uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Kristian, uz koncelebraciju fra Frane Lace, župnika Zmijavaca, i don Ante Karoglana, svećenika u miru. Pjevanje je animirao veliki župni zbor pod ravnanjem s. Jasne Kasalo.

U prigodnoj propovijedi fra Kristian je povezao svetkovinu Uskrsa s blagoslovom vrata. Gospodin Isus svojim nam je uskrsnućem otvorio vrata u vječni život. Podsjetio je zatim vjernike na riječi pape Benedikta iz pisma Vrata vjere: „Proći kroz ta vrata znači krenuti na put koji traje cijeli život.“ Vjernik treba cijeli život hoditi u zajedništvu s uskrslim Isusom, koji nas vodi u nebesku domovinu. Na kraju propovijedi pozvao je prisutne vjernike na svet život, da po primjeru i zagovoru svih svetih živimo kao prava djeca Božja.

Na kraju slavlja župnik fra Frano zahvalio je svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se postave nova vrata na crkvu te je svim vjernicima Zmijavaca čestitao Uskrs.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1651
Ovaj mjesecOvaj mjesec24794
UkupnoUkupno6439411

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 67 

Administrator

franodoljanin@gmail.com