Metković: Prvi put križni put kroz cijelu župu

Od crkve Sv. Ilije do svetišta sv. Ante na Dubravici prvi put je održan križni put u petak, 11. travnja 2014., u Župi sv. Ilije u Metkoviću. Prije polaska i formiranja procesije križnog puta, župnik fra Petar Gulić izmolio je u crkvi sv. Ilije blagoslovnu molitvu nad svim sudionicima ove pobožnosti. U pobožnosti križnog puta, kojeg su predvodili župni vikari naše župe fra Lukica Vojković i fra Kristijan Perković zajedno s mladima, uz Žudije, koji su u  uniformama pratili Križ na cijelom križnom putu, ministrante, članove naših zborova, sudjelovalo je oko 800 vjernika iz svih djelova župe sv. Ilije.


Na četrnaest postaja križnog puta do svetišta sv. Ante na Dubravici, razmišljali smo, molili, pjevali, preispitivali svoj odnos prema Bogočovjeku i njegovoj neizmjernoj ljubavi, koju je pokazao prema svakom od nas, te svoju ljubav prema nama potpisao na Golgoti svojom krvlju i mučeničkom smrću. Po dolasku u svetište sv. Ante, nakon molitvenog  hoda, koji je trajao nešto manje od dva sata, nastavili smo slavlje sv. mise, koju je predslavio župnik fra Petar Gulić zajedno sa fra Lukicom i fra Kristijanom. U misi smo zahvalili Bogu za sva duhovna događanja u ovom milosnom svetom vremenu korizme, a na poseban način za dar poticajnih riječi ovogodišnjih propovjednika korizmenih petaka: fra Marijana Vugdelije, fra Marija Jurišića i fra Marija Knezovića. Pjevanje za vrijeme sv. mise predvodili su članovi naših zborova na čelu sa s. Vedranom, Ivanom P. i Rokom V.

Na završetku sv. mise, prije blagoslova fra Petar je zahvalo Bogu za ovaj veliki duhovni događaj za cijelu našu župnu zajednicu, za lijepo i ugodno vrijeme te svima koji su na bilo koji način doprinjeli ljepoti ovog prvog molitvenog hoda naše župe od sv. Ilije do sv. Ante na Dubravici. Poslije blagoslova vjernicima su na raspolaganju bili autobusi koji su ih, obogaćene i učvršćene u vjeri, vratili njihovim domovima.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1963
Ovaj mjesecOvaj mjesec18732
UkupnoUkupno7633610

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 92