Drniš: Dekanatski križni put

U nedjelju 6. travnja 2014. u gradu Drnišu je održan tradicionalni dekanatski križni put od crkve sv. Roka, ulicama grada Drniša do župne crkve Gospe od Ružarija. Ovogodišnji križni put je bio pod geslom ''putem Krista i obitelji''. Geslo je izabrano jer se naša Šibenska biskupija nalazi u molitvi za obitelj. Svih 14 postaja je bilo posvećeno našim obiteljima. Molili smo za obitelji koje su rastavljene, obitelji u kojima su samohrani roditelji, obitelji koje pate zbog alkohola, kojima stvaramo križeve. Na križnom putu sudjelovalo je oko 300 vjernika.


Vjernici drniškog dekanata okupili su se sa svojim župnicima ispred crkve sv. Roka koja je bila polazno odredište. Križni put je počeo u 16h, a predvodio ga je župni vikar fra Mario Radman. Pojedine postaje čitali su predstavnici pojedinih župa na određenim postajama u gradu koje su bile označene sa četrnaest križeva a koje su držali ovogodišnji kandidati za krizmu. Hod između postaja bio je ispunjen korizmenim pjesmama i raznim molitvama.

Pobožnost križnog puta završena je zadnjom postajom i završnom molitvom u župnoj crkvi Gospe od Ružarija, a nakon čega je slijedilo euharistijsko slavlje koje su animirali framaši.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1049
Ovaj mjesecOvaj mjesec26410
UkupnoUkupno6441027

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 86 

Administrator

franodoljanin@gmail.com